Oltra busca un "gran acord" polític que garantisca el sistema de cures

La vicepresidenta de la Generalitat desitja aquest acord perquè pose la vida, les cures i el respecte pel planeta "en el centre de l'agenda política i personal".

General 30 de septiembre de 2020 Redacció
europapress-2363534-monica-oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat "un gran acord que pose la vida, les cures i el respecte pel planeta en el centre de l'agenda política i personal", de manera que es garantisca un sistema de cures "forta i igualitari".

La vicepresidenta ha participat en el debat 'Cap a una reconstrucció amb mirada d'infància', dins del cicle en línia organitzat per Save The Children, on s'ha abordat la realitat posada en evidència per la crisi de la COVID-19, on el pes de la conciliació i les cures ha recaigut majoritàriament en les dones.

En la seua intervenció, Oltra ha recordat que la "societat de les cures" ha sigut sempre una prioritat en les accions impulsades des de la Vicepresidència, especialment en un moment com l'actual, en el qual la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 "ha afectat també l'estructura de les cures".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assenyalat que la proposta del Govern valencià per a una efectiva igualtat d'oportunitats i suport a les famílies gira entorn de tres grans eixos: la redistribució de la riquesa, la redistribució del temps i la universalitat dels serveis públics.

Respecte al primer eix, Oltra s'ha referit a la renda valenciana d'inclusió com una mesura que lluita "contra la desigualtat i la pobresa" i que té unes cobertures que l'informe 'Infància en reconstrucció' de Save the children' contempla com a propostes per a la reconfiguració de les rendes autonòmiques.

La vicepresidenta ha defensat, una vegada més, un repartiment just i constitucional de finançament per a les comunitats autònomes, i s'ha referit a les prestacions per fill o filla a càrrec com una competència de l'Estat que hauria d'assumir "com han fet la resta de països del seu entorn".

En relació a aquesta mena de prestacions, Oltra s'ha referit a la prestació econòmica per al sosteniment de la criança per a famílies extenses i acollidores que el Consell ha incrementat de 135 euros als 450 euros mensuals que s'abonen actualment, i que en els casos de famílies monoparentals s'estableix en 480 euros.

Te puede interesar
Lo más visto