Castelló tanca setembre sent una de les províncies amb menor taxa de contagis a Espanya

Malgrat l'augment de contagis i morts, l'impacte del virus a la província és baix

Sanitat 01 de octubre de 2020 Redacció
1592065579_022372_1592065860_noticia_normal

Castelló ha tancat el mes de setembre com una de les províncies d'Espanya que presenta una menor taxa de contagis per COVID-19. La província ha vist com el número de positius ha pujat en aquest últim mes degut a la segona ona de coronavirus que viu Espanya, no obstant això, presenta millors dades que la resta de províncies de la Comunitat Valenciana.

D'acord amb les dades oferides per al Conselleria de Sanitat, Castelló va tancar ahir setembre amb 1.732 contagis, 559 més dels 1.173 que sumen els anteriors tres mesos d'agost, juny i juliol.

Aquest augment en els contagis està lligat a la major realització de proves PCR, amb motiu de la volta al treball i al col·legi. De fet, segons fonts de Sanitat, el 38 % dels positius detectats des que es va declarar la situació de pandèmia a Espanya han sigut confirmats en aquest últim mes de setembre, la qual cosa suposa una mitjana de 58 contagis diaris.

Pel que respecta a les estadístiques de defuncions, s'observa un augment en el nombre de morts per COVID-19. En els últims 30 dies 17 castellonencs han mort per coronavirus, un augment considerable tenint en compte que a l'agost i juliol no va haver-hi ningun decés a la província.

No obstant això, malgrat l'augment de contagis i defuncions, Sanitat apunta que la província és un dels territoris en els quals menys impacte té el virus. Molt ha de veure la bona situació en les residències de la província, ja que actualment només hi ha una que presenta positius i es tracta només d'un cas.

Malgrat les bones dades, des de Sanitat assenyalen que cal tindre precaució i no baixar la guàrdia.

Te puede interesar
Lo más visto