El Senat aprova l'augment de freqüències a Vinaròs i parada de l'Euromed a Benicarló

La moció del PP arranca el suport de la resta de la cambra perquè hi haja més rodalia i que el bitllet coste el promés

Política 01 de octubre de 2020 REDACCIÓ
ESTACION-VINAROS-TREN-REGIONAL-1-667x500

La comissió de Foment del Senat ha aprovat per majoria, amb l'única oposició del PSOE, una sèrie de mocions, entre ells la del PP per a recuperar la comunicació ferroviària amb Vinaròs, la creació de noves parades, com la de Santa Magdalena de Pulpis o Cabanes, l'enllaç amb Tortosa, i una parada d'Euromed a Benicarló. El PP també ha sol·licitat la recuperació dels Rodalia amb València. “Dels 27 Rodalia que ens van llevar només ens han retornat 9”.

La Comissió d'Urbanisme i territori del Senat abordava una moció presentada pel PP el mes de juliol passat, en la qual se sol·licitava al Govern que es recuperaren les connexions amb el nord de la província, per a enllaçar València amb Castelló i Vinaròs. En l'exposició de motius, la senadora del PP, Salomé Pradas, ha recordat que, amb el Govern popular, i amb Íñigo de la Serna com a ministre, al desembre de 2017, s'havia aplicat la mesura per a respondre a les demandes del nord de la província i la seua falta de connexions ferroviàries. D'aquesta manera es va recolzar la proposta d'incrementar de 4 a 12 les connexions amb la zona nord, i per a això, a més, es declarava aquest tram de "Obligació de Servei Públic" (OPS), la qual cosa significava que l'Estat assumiria el cost real del servei, 7,7 milions d'euros, perquè els usuaris d'aquesta zona pogueren fer ús del nou servei sense un increment en el cost del bitllet.

La moció de censura que va apartar a Rajoy del Govern va deixar aquesta comesa en l'aire. I no va ser fins a mitjan novembre de 2018 quan per fi es van posar en servei les línies de connexió amb el nord de la província de Castelló. L'adquisició de nou material ferroviari no es va portar a efecte. Amb la pandèmia de la COVID-19 van tornar a retallar-se totes les freqüències amb València i amb la zona nord. A més, malgrat la OPS aprovada, els veïns d'aquesta zona de la província pagaven el bitllet més car del que inicialment s'havia acordat.

Per tot això, el Partit Popular sol·licitava la compra per a la renovació dels 31 trens de Rodalia per a la província de Castelló, l'aplicació de tarifes equivalents a la Rodalia de connexió amb la zona nord i recuperar la parada en la Ribera de Cabanes, entre altres. Enfront d'aquesta moció, el PSOE va presentar la seua però el resultat va ser apoteòsic. El Grup Socialista es va quedar a soles i la moció del PP va ser aprovada per majoria.

Te puede interesar
Lo más visto