L'arribada de la borrasca 'Alex' a la Comunitat Valenciana canviarà bruscament el temps

El divendres les precipitacions poden ser més probables i intenses a l'interior nord de la província de Castelló

General 01 de octubre de 2020 REDACCIÓ
temporal-kzM-U120330212515JHE-624x385@Las Provincias
Tormenta en València. EFE

Després de l’avís de l’arribada del ‘Cordonazo de San Francisco’, l’Aemet especifica que el temps variarà a tot el territori nacional per l’arribada de la borrasca ‘Alex’, que al seu torn s'intensificarà amb una ciclogènesis explosiva que amenaça amb deixar alts registres de pluges i vent i que a la Comunitat arribarà en les pròximes hores.

L’Agencia Estatal de Meteorologia, ja ha anunciat de que avui dijous arriba a la península ‘Alex’, una borrasca que deixarà al seu pas fortes pluges i ratxes de vent. A la Comunitat, avui serà una jornada atípica de calor, ja que el vent de ponent que arriba amb la borrasca, pujarà els termòmetres fins als 34 graus a la ciutat de València, 8 graus més que ahir. El cel es mantindrà entre pocs núvols i amb algú interval de núvols altos. A més, es donarà nuvolositat de evolució diürna que podria deixar pluges en el terç nord durant la vesprada.  

El divendres canviarà per complet tota la situació i es pot dir que es la jornada indicada per a l’arribada de la borrasca ‘Alex’ a la Comunitat. Aemet ha activat ja els avisos grocs per fortes ratxes de vent i fenòmens costers en tota la Comunitat des de les 10 hores. La ciclogènesis explosiva de la borrasca implicarà que en la segona meitat del dia es registrin precipitacions que poden ser més probables i intenses a l'interior nord de la província de Castelló. Els ruixats remetrien en les últimes hores del dia. Les temperatures baixaran de forma molt notable, ja que les mínimes es quedaran en els 15 graus.

El cap de setmana, encara amb previsions inicials, seran dos jornades d’ambient fresc per trobar-nos amb el inici de la tardor. Les temperatures baixaran encara més, fins quedar-se durant tot el cap de setmana entre els 14 de mínima i els 24 graus de màxima. Les indicacions d’Aemet mostren que les pluges podrien tornar la pròxima setmana.

Te puede interesar
Lo más visto