Vila-real posa en marxa un nou contracte de manteniment de calçades de vies urbanes i rurals

L'acord suposarà una inversió de casi un milió d'euros i durarà dos anys

General 03 de octubre de 2020 REDACCIÓ
contracte manteniment asfalt Becsa  (3)
Acte de presentació del nou contracte a la Ciutat Esportiva Municipal. Ajuntament de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real ha adjudicat un nou contracte de manteniment de calçades de vies urbanes i rurals que permetrà donar resposta de manera més àgil a les incidències que es detecten en la trama viària del terme municipal per a garantir la posada a punt i correcta conservació d'aquesta. Amb un import anual de 435.500 euros, el nou contracte, amb una duració de dos anys, suposarà una inversió de prop d'un milió d'euros, tal com ha destacat l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, durant la presentació d'aquest  nou contracte, adjudicat a Becsa-Simetria.

L'acte ha tingut lloc a la Ciutat Esportiva Municipal, on s'ha mostrat una part de la flota de vehicles i maquinària que utilitzarà l'empresa, amb la participació, a més de l'alcalde, del conseller delegat de Becsa-Simetria, Gabriel Batalla, el director general de Becsa-Simetria, Carlos Muñoz, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, entre altres responsables de l'empresa i tècnics de l'Ajuntament.

El nou contracte permetrà actuar amb major celeritat en la reparació i adequació d'incidències en el manteniment i conservació de l'asfalt en vies rurals i urbanes. L'alcalde ha recordat que Vila-real compta amb 150 quilòmetres de camins rurals i 400 carrers, «la qual cosa suposa un gran esforç per al seu manteniment diari, especialment en una ciutat molt dinàmica com la nostra en la qual no hem parat d'ajudar i impulsar la nostra indústria i d'apostar per la diversificació, la qual cosa ens continua situant com la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur».

Aquest contracte compleix el compromís de l'equip de govern amb Consell Agrari Local per a millorar la xarxa de camins durant aquesta legislatura. En els últims dos anys s'han destinat ja prop de 500.000 euros anuals en projectes d'adequació de vials agrícoles i la previsió és actuar en tota la xarxa viària rural fins a 2023.

El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha subratllat que «a partir de hui tindrem al nostre servei a aquesta empresa, que no es dedicarà a fer grans camins o avingudes, sinó que es preocuparà dels xicotets desperfectes per a donar-los una solució ràpida». De fet, una de les primeres accions serà realitzar un pla de xoc fins a final d'any «per a deixar el terme en situació òptima».

Per part seua, el director general de Construcció de Becsa-Simetria, Carlos Muñoz, ha explicat que, a través d'aquest contracte, l'empresa «posarà a la disposició de l'Ajuntament la maquinària, plantes de fabricació d'asfalt fixes i capital humà i serveis tècnics». Així mateix, ha volgut subratllar el «compromís de l'empresa amb el medi ambient, per exemple amb l'ús de residus ceràmics per a les mescles asfàltiques per a arribar a l'economia circular de residu zero». 

Te puede interesar
Lo más visto