El Ministeri de Mobilitat aprova les obres en la N-232 entre Morella i la masia de la Torreta

El pressupost estimat ascendeix a 17,6 milions d'euros

General 03 de octubre de 2020 REDACCIÓ
Obres-de-la-N-232-a-Morella
Obres de la carretera N-232. Ajuntament de Morella

A les obres que s’estan fent per salvar el port de Querol, se suma el projecte per arreglar la N-232 entre Morella i la masia de la Torreta. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha aprovat de manera provisional i sotmet a informació pública el projecte de traçat: «Condicionament i reordenació d'accessos. Carretera N-232. Tram: Masia de la Torreta-Morella Sud», que es farà públic al BOE, i el seu Estudi d’Impacte Ambiental. 

L’actuació projectada compren la millora del traçat i reordenació d’accés en el tram comprés entre el PK 54+900 i el PK 60+210 de la carretera actual, amb una longitud d’actuació en el tronc principal de 4,85 km. El pressupost estimat de l'actuació ascendeix a 17,6 milions d'euros i es completarà l'últim tram de la carretera N-232 que queda per condicionar a la província de Castelló.

Característiques de la N-232

La carretera N-232, per la que circulen prop de 3.000 vehicles al dia, es caracteritza per tindre un traçat sinuós tant en planta com en alçat. Aquesta situació provoca minvaments de visibilitat i funcionalitat i, per tant, un menyscapte de la seguretat viària, agreujat tot això per una multitud d'accessos presents en el tram.

D'aquesta manera, s'ha dissenyat un nou traçat per a una velocitat de projecte de 80 km/h amb una secció de calçada convencional amb dos carrils de 3,50 m i vorals de 1,50 m, buscant al seu torn la necessària reordenació d'accessos i dotant-la de l'accessibilitat requerida, tractant d'aprofitar al màxim la traça existent per a minimitzar l'afecció a l'entorn.

També s'habilitarà un nou pont sobre el riu Bergants de 22,60 m d'amplària lliure entre estreps, quedant el pont ara existent i el tram de carretera adjacent per a accés a les finques confrontants. Addicionalment, el projecte inclou les mesures necessàries de restauració i integració ambiental, incloent la disposició de pantalles acústiques on ha resultat necessari.

Te puede interesar
Lo más visto