L'Ajuntament de Castelló posa en marxa un projecte pilot per augmentar la seguretat als centres educatius

Es tallaran els carrers de l'entrada principal dels col·legis per establir una zona segura sense vehicles en els accessos

Sanitat 03 de octubre de 2020 REDACCIÓ
120335398_2036102783190766_4151021572202229428_o
Tall d'un carrer pròxim als centres educatius. Ajuntament de Castelló

L’Ajuntament de Castelló activa al mes d’octubre un projecte pilot en el que participen huit col·legis de la ciutat. Aquesta proposta té com a objectiu augmentar la seguretat als entorns escolar mitjançant la limitació d’accés dels vehicles privats en les zones més pròximes a les entrades i a les eixides. D’aquesta forma, es tallarà el carrer en el que es troba l’entrada principal del centre educatiu, per a crear una zona segura perquè l’alumnat puga entrar i eixir de manera més còmoda i segura. 

Les huit escoles que se sumen al pla d’entorns escolars segurs són: Vicent Arteto (tall del carrer Pintor Sorolla), Enric Soler i Godes (tall del carrer Alcalde Eduardo Codina), Exèrcit (tall del carrer Lepant), Herrero (tall del carrer Moyano), Carles Salvador (tall del carrer María Teresa González Justo), Cervantes (tall del carrer Concepción Arenal), Sanchis Yago (tall del carrer la Vilavella) i Escoles Pies. Així, els talls del carrers afectats es faran durant un temps limitat, just abans i després de l’hora d’entrada i eixida dels centres. 

El regidor d'Educació, Francesc Mezquita, ha explicat que «aquestes millores han arribat per a quedar-se, més enllà dels protocols sanitaris, ja que permeten una entrada segura i tranquil·la per a l'alumnat». Mezquita ha celebrat que amb les actuacions realitzades, «l'Ajuntament ha pogut donar resposta a les nombroses peticions dels centres» i confia a «poder continuar aquesta línia de col·laboració en els pròxims mesos».

Te puede interesar
Lo más visto