Arriba la ciclogénesis explosiva 'Alex' a Espanya

Els primers efectes de la borrasca es començaran a notar hui però seran més potents el cap de setmana

General 02 de octubre de 2020 REDACCIÓ
viento-kOyD-U1203357990114KE-624x385@Diario Sur

El mes d'octubre s'estrenarà amb un canvi brusc del temps que es prolongarà durant tot el cap de setmana i els primers dies de la setmana vinent a conseqüència de la borrasca 'Alex', que afectarà la Península i Balears amb un intens temporal de vent i onatge, pluges fortes, acompanyades de tempestes que seran persistents en nombroses zones i en forma de neu en àrees d'alta muntanya. Tot això acompanyat d'un descens generalitzat de les temperatures.

El portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, ha informat a Europa Press que la situació és conseqüència de la formació d'una borrasca aquest dijous a l'Atlàntic, al nord-oest de Galícia, que es desplaçarà cap a l'entorn del Canal de la Manxa. Del Campo ha subratllat que 'Alex' és una borrasca profunda que s'intensifica pel procés de ciclogénesis explosiva i causarà un temporal intens. El portaveu pronostica que des de primeres hores del divendres plourà a Galícia i en les comunitats cantàbriques i després s'estendran aqueixes precipitacions a Pirineus i al nord-est de Catalunya, on podran produir-se tempestes.

Del Campo ha advertit que hui mateix el més destacat serà el descens de les temperatures, la baixada tèrmica serà generalitzada, de fins a 8 o 10 graus centígrads respecte al dijous. Un altre fenomen advers que afectarà hui seran els vents intensos del nord-oest, que bufaran forts en la major part de la Península, és a dir que superaran els 70 quilòmetres per hora i fins i tot els 80 a 90 quilòmetres per hora en àmplies zones i en punts elevats.

Quant al cap de setmana, ha avançat que el dissabte les pluges ja seran menys abundants i afectaran sobretot l'extrem nord, encara que també podria fer-ho de forma més aïllada en punts de muntanya del nord i del centre de la Península.

Te puede interesar
Lo más visto