Vila-real inverteix un milió d'euros per a restaurar 400 carrers i 150 quilòmetres de camins

L'objectiu és arreglar les incidències del dia a dia

General 02 de octubre de 2020 Redacció
descarga

L'Ajuntament de Vila-real formalitza amb Becsa-Simetria un nou contracte de manteniment de calçades de vies urbanes i rurals que, segons van explicar des del consistori, permetrà donar una resposta de la manera més àgil a les incidències que es detectin en la trama viària de la ciutat per a garantir la posada a punt i la correcta conservació d'aquesta. Amb un import anual de 435.500 euros, el contracte, que tindrà una durada de dos anys, suposarà una inversió total de prop d'un milió d'euros. El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, va explicar que «des d'ara disposem d'una empresa que no es dedicarà a fer grans camins o avingudes, sinó que es preocuparà de donar solució als petits desperfectes». De fet, una de les primeres accions serà realitzar un pla de xoc fins a final d'any «per a deixar el terme en situació òptima».

Per part seva, l'alcalde, José Benlloch, va recordar que Vila-real compta amb 150 quilòmetres de vials rurals i 400 carrers. Aquest contracte, va dir el munícipe, «compleix el compromís de l'equip de govern amb Consell Agrari Local per a millorar la xarxa de camins durant aquesta legislatura». En els últims dos anys, l'Ajuntament ha destinat prop de 500.000 euros anuals als projectes d'adequació de calçades agrícoles i la previsió és completar-la en 2023.

El primer edil va apuntar com a causa del desgast al pas continuat de vehicles de gran tonatge per unes vies que, mancant accessos adequats als polígons industrials, no estaven pensades per a suportar aquesta intensitat. Per part seva, el director general de Construcció de Becsa-Simetria, Carlos Muñoz, va assegurar que, a través d'aquesta adjudicació, la companyia «posarà a la disposició del consistori la maquinària, plantes de fabricació d'asfalt fixes i capital humà i serveis tècnics».

A més, Muñoz va destacar «que l'Ajuntament, a pesar a la situació que vivim per la pandèmia, ha tret a licitació proposades de conservació que permeten que el patrimoni de tots els ciutadans es mantingui». Així mateix, va incidir en el «compromís de l'empresa amb el medi ambient, per exemple amb l'ús de residus ceràmics per a les mescles asfàltiques per a arribar a l'economia circular de residu zero».

Te puede interesar
Lo más visto