Vila-real reconeixerà la Medalla d'Or de la ciutat a tres entitats centenàries: la Comunitat de Regants, la Puríssima i el Rosari

Les distincions es concedeixen per la història i aportació social a la localitat

Cultura 04 de octubre de 2020 REDACCIÓ
0_36848_1_bis
Comunitat de regants de Vila-real. Ajuntament de Vila-real

L’Ajuntament de Vila-real reconeixerà la història i aportació social de tres entitats emblemàtiques de la localitat amb la concessió de la Medalla d'Or de la ciutat. Aquestes tres entitats són la Comunitat de Regants de Vila-real, l'Associació de Filles de María del Rosari i la Congregació de Filles de María Inmaculada. 

La distinció s’atorgarà per la seua trajectòria més que centenària. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha recordat que la concessió d'aquestes tres Medalles d'Or es va acordar per unanimitat de tots els grups municipals, però es va decidir ajornar el lliurament per a evitar la seua coincidència amb l'acte per a distingir com a Fills Predilectes a títol pòstum a Dolores Cano Royo, Angelina Abad, José Ortells i Francisco Tárrega que es va realitzar el mes de febrer. L'acte es realitzarà a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, «sempre que l'evolució de la pandèmia i les circumstàncies normatives de les autoritats sanitàries ho permeten», remarca Benlloch.

La Comunitat de Regants de Vila-real, que ha complit enguany el seu 150 aniversari i entre els motius pels quals l'Ajuntament de Vila-real li atorga la Medalla d'Or destaca «el seu exemple de mediacióper l'ús d'un bé tan preuat com és l'aigua». El foment de la sostenibilitat, el manteniment del patrimoni hidràulic municipal o el seu paper fonamental en el creixement econòmic de Vila-real són uns altres dels valors que mereixen el reconeixement de la ciutat. 

L'Associació de Filles de María del Rosari commemora enguany el seu 200 aniversari.  El consistori ha valorat a l'hora de distingir a l'associació la seua funció «solidària, piadosa i formativa, especialment dirigida a la joventut com a base fonamental de la seua existència». A més, també destaca la importància com ben immaterial de les seues festes anuals, i especialment de la Missa del Roser, que se celebren entorn de la festivitat del Rosari, el 7 d'octubre.

La Congregació de Filles de María Inmaculada és una de les institucions religioses més importants i longeves de Vila-real, fundada en 1756. La congregació desenvolupa una labor pastoral i social, centrada sobretot en els més joves, a través del foment dels valors de religió catòlica.

Te puede interesar
Lo más visto