Quatre municipis de Castelló seleccionats entre els pobles més bonics d'Espanya

Peníscola, Morella, Vilafamés i Culla són les quatre localitats que han rebut el guardó

General 04 de octubre de 2020 Redacció
castillo-peniscola-castellon-comunitat-valenciana

Les localitats de Peníscola, Morella, Vilafamés i Culla han sigut seleccionades per a conformar la llista dels 93 municipis més bonics d'Espanya. Tant Peníscola com Morella formaven part d'este llistat des de l'inici de la seua realització en 2013 i dos anys més tard es va unir Vilafamés. Finalment, des de 2019 també els acompanya la localitat de Culla.

Els pobles guanyadors es van donar a conèixer este passat dijous 1 d'octubre, data en què es commemora el Dia dels Pobles més Bonics d'Espanya. 

La Associació dels Pobles més Bonics d'Espanya exigeix que els municipis compleixin una sèrie de criteris per a l'admissió al llistat. La localitat ha de tenir al menys 15.000 habitants i un patrimoni arquitectònic o natural certificat, així com reunir certs aspectes vinculats als valors, el desenvolupament, la promoció i la animació. 

Dins d'aquests aspectes també es valoren els comerços, allotjaments, esdeveniments culturals al llarg de l'any, així com la neteja o renovació permanent de les façanes. 

Te puede interesar
Lo más visto