Orpesa comença les festes en honor a la Verge de la Paciència i demana responsabilitat

L'Ajuntament adverteix que se sancionarà qualsevol acte que no estiga permés

Cultura 02 de octubre de 2020 REDACCIÓ
Oropesa1-710x474
Orpesa demana responsabilitat per a les festes. Castelloninformación

Orpesa del Mar inicia avui de forma oficial els actes oficials en honor a la Verge de la Paciència que duraran fins el pròxim 12 d’octubre. Dades les dates en les que es troba el municipi, l’Ajuntament ha emès una resolució en la que es recorda als veïns i visitants els actes que estan permesos i els que no, amb la intenció de poder complir amb les mesures necessàries i evitar qualsevol tipus de risc de contagi. 

L’alcaldessa, María Jiménez, ha explicat que «únicament estan autoritzats els esdeveniments publicats en el programa de festes emès per l’Ajuntament, per la qual cosa no es permetrà cap altra activitat ni l'ocupació de la via pública amb aquest objecte». A més, avisa de que en el cas que es produïsquen actes no autoritzats, les forces de seguretat actuaran per evitar-lo i posaran la corresponent acta-denuncia. 

Activitats en locals tancats

Els actes que es celebren dins de locals privats o en penyes, aquests grups no podran sacar al carrer taules, cadires o qualsevol tipus de instal·lació. A més, hi ha que recordar que es recomana un màxim de 10 persones per grup, així com la limitació d’encontres fora del grup de convivència estable. 

De la mateixa forma no s’autoritza el tall de carrers, ni actuacions, danses o la desfilada de xarangues o batucades per les vies públiques del municipi. També està prohibit instal·lar atraccions de fira, castells inflables o jocs infantils. Tampoc està permesa la realització de fogueres o foc a la via publica per a celebrar qualsevol tipus d’activitat privada, d’hostaleria o de restauració. 

Responsabilitat o sancions 

Des del consistori adverteixen que se sancionarà qualsevol acte que convinga el que s'ha dit en l'ordenança de convivència ciutadana en matèria de contaminació acústica o que altere, impedisca o pertorbe el descans i tranquil·litat del veïnat i de la resta d'usuaris dels espais públics

«Sabem que les d'enguany no són unes festes com ens haguera agradat celebrar però hem d'adaptar-nos a les circumstàncies que vivim actualment», assenyala la primera edila, qui fa una crida a la «responsabilitat social dels oropesinos i oropesinas per a complir amb la normativa imposada i dur a terme les mesures de seguretat per a protegir la seua salut i la dels altres».

Te puede interesar
Lo más visto