Sanitat distribueix més d'1.250.000 dosi de vacunes contra la grip per als grups de risc en la Comunitat Valenciana

Barceló: «L'objectiu és arribar al 75% de les persones majors de 65 anys i personal sanitari i un 60% en la resta de població de risc»

General 04 de octubre de 2020 REDACCIÓ
gripe

El dilluns 5 d'octubre, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comença la campanya de vacunació contra la grip estacional en la qual està previst distribuir un total d'1.256.100 dosi als grups considerats de risc i que finalitzarà el 31 de gener de 2021.

Per províncies, a Castelló es distribuiran un total de 139.478 dosi, a Alacant 451.296 dosi i a València 644.825 dosi. A elles cal sumar 20.500 dosi de reserva. La Conselleria de Sanitat ha adquirit 810.000 d'aquestes dosis i 446.100 a través d'un acord amb el Ministeri de Sanitat.

Els grups de risc són similars als anys anteriors: persones majors de 65 anys i persones menors d'aqueixa edat però que tenen algun factor de risc, fonamentalment, malalties cròniques (malalts cardiovasculars, respiratoris, renals, immunodeprimits, diabètics o amb obesitat mòrbida), embarassades i personal de serveis essencials, no solament personal sanitari, sinó també altres professionals com a bombers, policia local, policia nacional, etc.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que «enguany és especialment important que els grups de risc es vacunen contra la grip». En aquest sentit, ha assenyalat que «ens hem marcat un objectiu molt ambiciós, que és aconseguir la vacunació del 75% en persones majors de 65 anys i personal sanitari i d'un 60% en la resta de grups de població de risc».

Per a facilitar la vacunació i fer-ho d'una manera segura s'han generat agendes en els centres de salut per a ordenar l'administració de la vacuna en els centres amb cita prèvia i que no hi haja risc per a les persones que es vacunaran.

La titular de Sanitat també ha reiterat que aquesta temporada es realitzarà una estratègia de vacunació dirigida a persones que resideixen o treballen en residències i centres de dia a l'inici de la campanya, de manera que estiguen vacunades preferentment durant la primera setmana. Des del Centre de Salut Pública corresponent es facilitaran les dosis de vacunes necessàries a cada residència. Així mateix, «la vacunació del personal sanitari és prioritària i ha de vacunar-se a l'inici de la campanya», ha agregat Barceló.

Te puede interesar
Lo más visto