Castelló estrena el nou punt net als barris de Sant Agustí i San Marcos

El punt se troba dins de la xarxa dels ecoparcs mòbils de Castelló que pretén facilitar el dipòsit de residus domèstics

General 05 de octubre de 2020 Redacció
031020 visita Ecoparc mòbil (2)

Les entitats veïnals dels barris de Sant Agustí i San Marcos han conegut hui de prop les funcions del nou punt net que integra la xarxa dels ecoparcs de Castelló. En aquest cas, es tracta d’un contenidor mòbil que visitarà diferents punts de la ciutat de dilluns a dissabte, per tal de facilitar la recollida de productes com electrodomèstics de xicoteta mida, oli de cuina o dispositius electrònics.

“Estem convençuts que aquest reforç del servei serà molt ben rebut pel veïnat quan comprove la gran quantitat de productes que poden deixar al punt net i que s’eliminaran o es reciclaran de manera que es redueix el risc ambiental”, ha explicat el regidor Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, qui ha estat acompanyat durant la visita pel regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita. Ambdós han animat el veïnat a participar en les accions d’educació ambiental que porta a terme el consistori per, entre d’altres, explicar l’ús del punt net mòbil i del contenidor marró instal·lat recentment.

Cal recordar que aquest punt net multifunció ja va ser presentat dissabte passat a les associacions veïnals la Marjaleria. Amb la posada en marxa d’aquest servei, l'Ajuntament de Castelló duplica l’abast dels d’ecoparcs mòbils a la ciutat.

Així doncs, el nou ecoparc mòbil té una capacitat de 180 litres d'oli vegetal (de cuina) i mineral (de motor). A banda, també disposa de dipòsits independents per a tubs de neó i bateries d'automòbils. Es poden llançar també bombetes, piles, pintures i dissolvents, cartutxos i tòners d'impressora, xicotets dispositius electrònics com ordinadors portàtils o telèfons mòbils, cintes de vídeo, DVD, termòmetres, taps, càpsules de cafè, medicaments o radiografies.

Aquest punt net disposa d’un sistema de rentada de mans i d’ulls. En l’interior de l’ecoparc mòbil hi ha un sistema informatitzat que registra els lliuraments per crear una base de dades en l’estació instal·lada en el propi espai. Així, l’Ajuntament s’assegura avaluar l’efectivitat del servei i obre la porta a reforçar-lo en aquells punts franges horàries que siguen necessaris.

Te puede interesar
Lo más visto