Mireia Mollà aposta per "accions valentes i transversals" en la lluita contra el canvi climàtic

La consellera ha possat en el centre del debat "una nova fórmula redistributiva de creació de fons per a abordar la transició".

General 05 de octubre de 2020 Redacció
15492918764814

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha defensat la posada en marxa "d'accions valentes i polítiques transversals capaces de conjugar la transformació de model, productiu i social, en favor de la transició justa", durant el tancament de l'acte de presentació de l'XI Informe Emissions CO2, elaborat per la fundació Empresa & Clima amb el patrocini de Global Omnium.

Mollà ha destacat el valor dels indicadors, com els desgranats en l'informe, per a encertar en l'estratègia, al mateix temps que ha advocat per "passar de l'anàlisi a l'acció davant els efectes devastadors i irreversibles de la crisi climàtica".

"No n'hi ha prou amb assumir, teoritzar o calcular sinó que cal actuar global i actuar local", de manera conjunta i col·lectiva, en matèria de descarbonització de l'economia i eficiència energètica per a fer front a la lluita contra el canvi climàtic, ha assenyalat la consellera.

La titular d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha repassat algunes de les polítiques desenvolupades per l'Administració autonòmica, com l'Estratègia Valenciana contra el Canvi Climàtic i l'esborrany de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, que inclou entre els seus objectius reduir un 40% les emissions contaminants en 2030.

S'ha referit, així mateix, al Decret llei de mesures urgents per a accelerar la implantació de projectes d'energies renovables, una normativa "en favor de l'ocupació verda, de la tecnologia aplicada i de la generació de projectes empresarials que poden convertir a la Comunitat Valenciana en contribuïdor clau al còmput comú d'energia renovable", ha assegurat.

La consellera ha aprofitat la seua intervenció per a posar la fiscalitat verda en el centre del debat, "una nova fórmula redistributiva de creació de fons per a abordar la transició".

Finalment, ha explicat el suport de l'Administració perquè "del que hui és un repte, fer oportunitat, i del que hui ens dona vertigen, fer nous escenaris de reconciliació amb el que fins ara s'ha fet malament".

Te puede interesar
Lo más visto