Ana Barceló: «Sense vacuna serà impossible celebrar les festes populars»

La Consellera anuncia aquesta mesura a sis mesos de la celebració de les Falles

Sanitat 06 de octubre de 2020 REDACCIÓ
200904_Comparecencia_en_Corts_Diputacio_Permanent_(3)
Ana Barceló, consellera de Sanitat. Generalitat Valenciana

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va assegurar ahir dilluns en una roda de premsa que «celebrar les Falles serà impossible si no hi ha vacuna». Tampoc podrien celebrar-se altres festes populars com ho son els carnavals, els Moros i Cristians o la Magdalena a Castelló. 

A més, la consellera ha volgut remarcar que «no podem relaxar-nos, ja que hem fet un esforç enorme com societat». Per aquest motiu anuncia, a sis mesos de la celebració de les festes populars, que serà impossible si no hi ha una vacuna. 

Aquest avís l’ha fet en relació al major brot que s’ha detectat a la Comunitat Valenciana, des de l’inici de la pandèmia. Aquest brot s’ha originat en el entorn de la Universitat Politècnica de València, en el col·legi major Galileo Galilei. Segons ha explicat la consellera, entre el dia 30 de setembre i l'1 d'octubre es van detectar els primers casos positius. A partir d'ací es va iniciar l'estudi de casos i el divendres 2 d'octubre es va dur a terme la presa de mostres a més de 700 persones, de les quals 411 van ser analitzades fins al moment i van donar 120 positius.

Amb aqueixes xifres, i seguint la recomanació dels tècnics, s'ha adoptat la decisió de substituir l'activitat docent presencial per la telemàtica. «La vigilància precoç i la cerca activa de casos és fonamental per a controlar la transmissió del virus.

Les autoritats sanitàries han decretat el confinament voluntari de tot el Col·legi Major afectat pel brot. Se sol·licitarà la ratificació de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en tractar-se d'un col·lectiu de persones no identificades individualment. La vigència del confinament serà de huit dies naturals.

Te puede interesar
Lo más visto