Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Sanitat manté la proposta de negociació amb els MIR de la Comunitat Valenciana

Carmen López: «La negociació amb els metges en formació ha sigut, malgrat tot, productiva»

General 06 de octubre de 2020 REDACCIÓ
huelga-mir-valencia-kZpG--1024x512@abc

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública lamenta que els i les MIR hagen donat per trencada la negociació per a una millora de les seues condicions laborals socials i econòmiques i decidisquen mantindre convocada la vaga. Des de Sanitat, encara així, mantenen sobre la taula la proposta de millores plantejades, que pràcticament equipara a aquests facultatius i facultatives en formació al personal estatutari.


La directora general de Recursos Humans, Carmen López, ha assegurat que la negociació amb els metges i les metgesses en formació ha sigut, malgrat tot, «productiva». «De fet, dels 31 punts de la taula de reivindicacions s'han tancat pràcticament 30», ha afegit. Reclamacions com el descans de 36 hores després de les guàrdies de dissabte, un mínim de 2,5 hores formatives dins de la jornada de 37,5 hores, l'hora remunerada de conciliació familiar i moltes altres han sigut acceptades per part de Sanitat; també, el compromís de traslladar al Ministeri de Sanitat i defensar aquelles que són competència estatal.

«Ha sigut en les reclamacions econòmiques on s'ha encallat la negociació, i això a pesar que, per part de la Generalitat, s'ha fet l'esforç de millorar econòmicament diversos aspectes retributius que suposen una millora global de més de dos milions d'euros i, paral·lelament, una millora de les dietes en les guàrdies d'Atenció Primària», ha indicat.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter