Benicàssim reprén la campanya “Descobreix el teu Patrimoni”

La iniciativa està dirigida a estudiants de Primària i Secundària dels centres educatius del municipi

General 07 de octubre de 2020 Redacció
campaña descubre tu patrimonio

L'Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, ha représ aquest mes d'octubre la campanya 'Descobreix el teu Patrimoni', una iniciativa dirigida a estudiants de Primària i Secundària dels centres educatius del municipi.

El projecte, desenvolupat per l'empresa Arqueocas, “té com a objectiu la sensibilització de la comunitat educativa de cara al patrimoni històric del municipi, posant en relleu la importància de conéixer-lo i conservar-lo, desenvolupant a més valors d'inclinació i estima a través de tallers, visites guiades i altres activitats que impliquen la participació de l'alumnat”, ha explicat l'edil responsable de l'àrea, Cristina Fernández. 

Atesa la situació actual, les activitats s'han adaptat als protocols de cada centre educatiu amb la finalitat de garantir la seguretat dels assistents. Alumnes de 1ºESO de l'IES Violant de Casalduch ja han participat en la campanya, en concret realitzant una visita per les viles situades en el Passeig Pilar Coloma i van visitar la Torre Sant Vicent.

En el coneixement de la història local té un paper destacat l'època moderna, moment convuls en què els perills al Mediterrani i la presència de pirates i corsaris en la costa van donar pas a la creació de les torres fortaleses defensives de Sant Julià primer i Sant Vicent posteriorment.

Per altra banda, també es prou rellevant l'evolució urbana i econòmica de la ciutat, prestant especial atenció als vestigis relacionats amb les comunicacions i alguns aspectes històric-artístics que caracteritzen a Benicàssim, especialment, les cases modernistes en el barri antic, església Sant Tomàs de Villanueva o les viles de la Belle Époque.

Te puede interesar
Lo más visto