Onda celebra la festivitat del 9 d'octubre a Youtube

Badenes: “No deixarem de reivindicar la nostra identitat i l'orgull de ser valencià i onder”.

General 07 de octubre de 2020 Redacció
9 octubre onda

Onda celebrarà durant aquesta setmana la festivitat del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, d’una forma diferent a causa de la situació de pandèmia per coronavirus. Així, l’Ajuntament ha organitzat un complet programa d’activitats que es desenvoluparà, principalment, de forma virtual a través del canal de YouTube del consistori. L’objectiu d’aquesta mesura és evitar la concentració de gent en els actes i previndre contagis.

La regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes, ha explicat que “enguany hem de celebrar de forma diferent el 9 d’Octubre a causa de la pandèmia que estem patint en tot el món i que està colpejant també la nostra ciutat, però no per això deixarem de reivindicar la nostra identitat i l'orgull de ser valencià i onder”.

Hui dimecres es farà el lliurament d’exemplars als col·legis d’Infantil i Primària del Còmic de Jaume I, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Més tard, s’emetrà un programa de ràdio especial sobre el 9 d’Octubre amb la col·laboració de Ràdio Ciutat d’Onda i dels centres educatius. A la vesprada, a les 18.00 h, des de la panaderia Castañ mostraran als onders com elaborar la tradicional recepta dels dolços de la Mocadorà.

Dijous 8 d’octubre es presentarà la reedició del llibre de cuina de Lolita Moreno Rubert en la Biblioteca del Mercat municipal, garantint totes les mesures de seguretat. A les 18.00 h, els xiquets i xiquetes d’Onda podran seguir el contacontes ‘Llegendes de Jaume I’. A la nit, tindrà lloc el concert virtual ‘Música amb la SAMVO en línia’.

El 9 d’Octubre s’inaugurarà a les 9.30 h amb el discurs institucional de l’alcaldessa, Carmina Ballester, en YouTube i, tot seguit, s’emetrà el vídeo de les activitats realitzades el 2019. A les 11.00 h començarà la programació infantil a càrrec de la companyia Món d’Animació. Hi haurà una narració oral sobre Jaume I a més de tallers per a construir el Castell d’Onda i el casc de Jaume I, així com activitats per a pintar i retallar. Per últim, a les 12.00 h es farà una visita teatralitzada al Castell, organitzada per la Info Tourist d’Onda.


Dissabte a les 11.00 h s’emetrà el recorregut virtual per indrets medievals d’Onda amb Vicent Garcia Edo, professor titular d’Història del Dret de la Universitat Jaume I. Per a finalitzar la programació, dilluns a les 12.00 h tindrà lloc una nova visita teatralitzada al Castell. 

Te puede interesar
Lo más visto