Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La regidoria de Transició Ecològica de Castelló instal·la nova senyalítica en la platja del Serradal

L'Ajuntament vol posar en valor la biodiversitat i reforçar la conservació de la platja

General 07 de octubre de 2020 REDACCIÓ
07-10-2020 Fernando Navarro Serradal
El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, junt a les noves senyals. Ajuntament de Castelló

L’Ajuntament de Castelló mitjançant la Regidoria de Transició Ecològica ha instal·lat una nova senyalítica divulgativa en la reserva dunar de la platja del Serradal. L’objectiu d’aquesta reforma es posar en valor la biodiversitat i reforçar la conservació de la platja. 

L’any passat, en agost, es va declarar la reserva de la flora de la platja del Serradal i açò significa la prohibició de l’ús de maquinària per a la neteja a la platja, delimitació de l'àrea de regeneració dunar, eliminació progressiva d'espècies al·lòctones i introducció d'espècies pròpies. Amb esta declaració la Regidoria, junt a la Generalitat, es va comprometre a ajudar a la ciutadania a interpretar la riquesa natural de l’ecosistema i «aquesta nova senyalítica és una eina i un primer pas per a projectar la biodiversitat del lloc, una de les més importants de la ciutat», ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, durant una visita a l'espai.

A més, el regidor ha senyalat que aquesta platja és una primera parada de les Rutes de l’Aigua, un projecte de regeneració ambiental que unira el litoral i la Marjaleria, i ha recordat que les actuacions de biodiversitat seran un dels eixos del fons de reconstrucció de la Unió Europea. 

Ha ressaltat que des de l’Ajuntament substituiran les espècies exòtiques de la reserva per autòctones, que canviaran la gestió fora de la zona perimetral de la reserva conservant la posidònia en la riba fora de la temporada turística a l'ésser un element regenerador de l'ecosistema, i que es desplaçaran les dutxes de la zona protegida al passeig marítim.

El nou panell inclou una àmplia explicació de la fauna i flora del Serradal així com les condicions de la microrreserva. Disposa d'un codi QR perquè els visitants puguen accedir a la informació de la web municipal.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter