Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El CEIP Jaime Sanz de Peníscola es reformarà gràcies al pla 'Edificant'

La Conselleria finançarà les obres d'ampliació amb dos milions d'euros

Educació 07 de octubre de 2020 REDACCIÓ
fachada-jaime-sanz_NoticiaAmpliada
Col·legi Jaime Sanz de Peníscola. Castellón Plaza

Avui s’han reunit el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez Castellà. A més, a la reunió també estava la comunitat educativa del CEIP Jaime Sanz, per a presentar-los la solució que ha dissenyat educació per ampliar aquest col·legi i acabar en les aules prefabricades en las que estudia el seu alumnat, que es durà a terme a través del pla ‘Edificant

En aquest col·legi es construirà un nou aulari amb una línia educativa amb tres unitats d’Infantil i 6 de Primària. Al mateix temps s’ampliarà el menjador i la biblioteca, així com es rehabilitaran els patis d’Infantil i Primària. «Després de molts anys, hem trobat una solució factible i consensuada amb la comunitat educativa per a ampliar aquest col·legi amb una inversió de prop de dos milions d'euros per part d'Educació de la Generalitat», ha destacat el director general, que agraeix «la col·laboració de l'Ajuntament de Peníscola en sumar-se al pla Edificant».

En la reunió de hui, ambdues organitzacions han acordat iniciar la tramitació de la delegació de competències de l'ampliació del CEIP Jaime Sanz amb el lliurament en el consistori del programa de necessitats educatives que s'han de cobrir. En els pròxims mesos, els tècnics municipals, amb la col·laboració i suport dels tècnics de la Conselleria, redactaran la memòria tècnica de l'actuació.

El calendari que han establit les dues administracions, segons explica Víctor García, és que el procés de delegació de competències «culmine el primer trimestre de 2021 amb l'adjudicació dels fons necessaris perquè l'Ajuntament durant l'any vinent puga licitar i adjudicar la redacció del projecte i iniciar les obres al llarg de 2022».

Pla Edificant 

Amb la incorporació de Peníscola en 'Edificant' seran 42 els ajuntaments de les comarques de Castelló que s'han sumat a aquest pla. Fa pocs dies han entrat en 'Edificant' els ajuntaments d'Alcalà de Xivert, Benicàssim, Castellnovo i Traiguera. Els 41 consistoris castellonencs que actualment participen en 'Edificant' tenen obres delegades en 66 centres educatius amb una inversió de la Conselleria de 110,5 milions.

El pla 'Edificant' va arrancar en 2018 amb una dotació inicial de 700 milions d'euros per al període 2018-2022. A l'abril de 2019 es va ampliar fins als 1.000 milions i es va prolongar la seua vigència dos anys més.

Actualment, són 1.000 milions d'euros d'inversions en set anys, des de 2018 fins a 2024. Van destinats als 1.450 centres docents públics del sistema educatiu valencià i l'objectiu és millorar la situació del 50% d'ells. És a dir, que arribe a més de 700 centres.

Ja s'han tancat intervencions per a millorar en quasi el 41% dels centres educatius. Estem, per tant, a poc més de 9 punts percentuals d'arribar a l'objectiu marcat per a 2024 de millorar la meitat del parc d'infraestructures educatives públiques valencianes.

D'aquestes 583 actuacions destaquen 143 per la magnitud que tenen, bé perquè es derroca el centre actual i es construeix un altre nou en el mateix solar (40 reposicions de centres), o bé perquè es construeix un centre totalment nou (27 noves construccions de centres) o es fan rehabilitacions integrals i ampliacions que suposen deixar com a nous a 76 centres.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter