Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Una escultura amb terra de les 33 comarques valencianes recordarà a les víctimes de la COVID-19

L'acte, en el qual estaran representades les víctimes de tot el territori, inclourà una ofrena floral

Coronavirus 07 de octubre de 2020 REDACCIÓ
6068dffeef5080d355fae453b55374ac

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presidirà aquest dijous l'acte d'homenatge a les víctimes valencianes de la COVID-19, que tindrà lloc en L'Umbracle, de la Ciutat dels Arts i dels Ciències de València. L'acte solemne organitzat per la Generalitat comptarà amb la presència de persones afectades i familiars dels qui han perdut la vida a causa de la COVID-19 procedents de les 33 comarques valencianes, així com alcaldes i alcaldesses de les localitats d'aquests territoris i les principals autoritats de la Comunitat.

Durant l'acte s'inaugurarà l'escultura 'En rècord de la terra', creada per l'artista Rosana Antolí i que compta amb la col·laboració de l'IVAM, per als fonaments del qual el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat ha recollit terra d'enclavaments emblemàtics de totes les comarques de la Comunitat Valenciana. D'aquesta manera, de manera simbòlica, l'escultura serà l'únic punt de la Comunitat on hi haurà terra de totes les comarques valencianes. A partir de l'origen etimològic de la paraula "recordar", que és "tornar a passar pel cor", l'escultura evoca a les persones que ens han deixat.

L'acte, que es desenvoluparà a partir de les 12.00 hores i serà retransmés per À Punt, finalitzarà amb una ofrena floral al peu de l'escultura. Prèviament, s'interpretarà la peça musical 'In memoriam', dirigida i composta per a aquest homenatge pel compositor Bernardo Adam Ferrero.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter