Demanen 4 anys de presó per a les dues infermeres que van matar a una bebè a Vinaròs

Els fets van ocórrer al novembre de 2018 i el succés es va deure a una negligència mèdica

Successos 08 de octubre de 2020 Redacció
DSC_2506-710x463

Les dues infermeres de l'Hospital Comarcal de Vinaròs, que presumptament al novembre de 2018 van matar a una bebè, s'enfronten a una pena de cuatre anys de presó cadascuna. La presumptes culpables van provocar la mort de la xiqueta de 20 mesos a causa d'una negligència mèdica i aquest pròxim mes de febrer acudiran al jutjat acusades de homicidi imprudent.

La sanció a la qual s'enfrontarien ambdues, a més dels quatre anys de presó, son sis mesos d'inhabilitació professional (per acusació particular) i tres de presó i tres de prohibició per a exercir la infermeria (per acusació de la Fiscalia).

Els fets van succeir el passat 13 de novembre de 2018 quan els pares de la bebè van acudir a l'hospital per una gastroenteritis. Les infermeres li van aplicar a la xiqueta dos flascons de glucosa el que li provocaren convulsions i van haver d'evacuar-la d'urgència fins a l'Hospital General de Castelló, on va acabar morint per una fallada multiorgánica, després d'haver entrat en un coma irreversible.

En l'autòpsia realitzada consta que la menor va morir a causa d'un «edema cerebral sever» com a conseqüència d'una «hiperglucemia severa». Seguidament, el Defensor del Pacient notificà el succés a la Fiscalia Provincial perquè iniciara la investigació dels fets.

L'auto de l'acusació sentenciava que les sanitàries van obrar «amb absolut desconeixement del seu lex artis i de la tècnica i ciència aplicable a la seua professió», al que afig que en lloc de seguir la pauta fixada per la doctora, una infermera va preparar a la xiqueta «un còctel potencialment mortal», que incrementava considerablement la quantitat de glucosa. 

Te puede interesar
Lo más visto