Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ballester demana a Salut Pública que atenga les necessitats sanitàries dels onders en els Centres de Salut

L'alcaldessa es reuneix amb Sanitat per a abordar la situació de la pandèmia i sol·licita més rastrejadors i un protocol comú

Coronavirus 09 de octubre de 2020 REDACCIÓ
REUNIÓN - ONDA

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, s'ha reunit aquest matí amb la Secretària Autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, per a millorar la coordinació entre Generalitat i el govern municipal davant la pandèmia per coronavirus i traslladar les queixes dels veïns per la gestió sanitària. Així, Ballester ha instat a la conselleria de Sanitat que atenga les necessitats sanitàries dels onders en els centres de salut, ja que hui dia es troben col·lapsats i es limita l'atenció presencial.

A més, la primera edil ha sol·licitat a la Generalitat que destine més recursos per a controlar els brots a Onda, com pot ser l'augment del nombre de rastrejadors o el reforç de la policia autonòmica per a intensificar els controls, i que conjumine els protocols d'actuació per a evitar confusions entre la població. Així mateix, l'alcaldessa també ha demanat que Salut Pública proporcione més informació sobre els brots de Covid-19 a l'Ajuntament amb la condició de prendre totes les mesures necessàries de manera àgil i coordinada. Cal recordar que el consistori ha tancat temporalment les instal·lacions esportives municipals després de la recomanació de Salut Pública, única autoritat competent en la gestió de la pandèmia i amb potestat per a decretar tancaments d'establiments o zones urbanes.

“Hem demanat a la Generalitat la màxima coordinació per a acabar amb el caos i la falta de comunicació que regna entre conselleries. És moment de sumar tots els recursos disponibles, sense mirar colors polítics, per a pal·liar els contagis. Aquest Ajuntament sempre prestarà la màxima col·laboració per a acatar les mesures preventives que ens recomanen”, ha emfatitzat l'alcaldessa.

Amb motiu de la proximitat de la suspesa Fira d’Onda, el govern municipal està preparant una campanya de conscienciació entre la ciutadania a fi d'evitar festes alternatives i concentracions socials massives. A més, la Policia Local reforçarà el dispositiu de seguretat i imposarà sancions màximes als qui no porten màscara, superen l'aforament permés, es concentren en casals o infringisquen alguna de les restants mesures preventives.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter