Cs demana explicacions a Igualtat per la falta de personal en la residència de Vall d'Umbrí de Borriol

El CSIF va denunciar en un comunicat la falta de personal de reforç

Política 12 de octubre de 2020 Redacció
_Cristina Gabarda 2

La diputada autonòmica de Ciutadans per Castelló, Cristina Gabarda, ha demanat explicacions a la Conselleria de Polítiques Inclusives i Igualtat "sobre la no renovació del personal de reforç de la Residència de Discapacitats Vall d'Umbrí de Borriol, tal com va denunciar CSIF en un comunicat".

Així, Gabarda ha registrat diverses preguntes en les quals insta a la consellera i Vicepresidenta, Mónica Oltra, al fet que "responga què li ha portat a no respectar l'acord de plantilla signat a l'inici de l'any, més tenint en compte la situació de pandèmia que vivim". "Les residències han sigut sens dubte la baula més feble i que més ha patit amb el coronavirus en albergar població d'alt risc i sobretot patir una gestió pèssima", ha assegurat la portaveu de Política Social i Ocupació.           

Així mateix, la diputada ha destacat que "des de Cs volem saber si aquesta residència té el personal suficient per a cobrir les possibles baixes i quarantenes dels treballadors per la Covid-19 perquè segons ha advertit el sindicat ja s'han donat positius i ni tan sols s'han cobert". "Encara que les xifres de moment en la Comunitat Valenciana es mantenen, no ens hem de relaxar i hem d'estar preparats, començant per les residències on han mort més de 500 persones".

Finalment, Gabarda ha recordat que Cs va impulsar una comissió d'investigació per a arribar fins al final i conèixer què ha fallat durant l'etapa més crua d'aquesta crisi sanitària.

Te puede interesar
Lo más visto