Benicàssim suspendrà el pagament de les taxes de terrasses en el 2021

L'Ajuntament estudia modificar l'ordenança fiscal reguladora de l’IBI per a rebaixar el tipus de gravamen

Economía 13 de octubre de 2020 REDACCIÓ
terrazas hosteleria
Terrasses d'hostaleria a Benicàssim. Ajuntament de Benicàssim

El ple ordinari d'aquest mes d'octubre de l’Ajuntament de Benicàssim portarà a aprovació la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa d'utilització privativa de via pública, per la que es suspendrà el pagament per ocupació de via pública als sectors de l'hostaleria i el comerç durant el 2021. 

L'alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, recorda que en la sessió plenària del maig passat es va aprovar una declaració institucional per la qual el consistori modificarà una sèrie d'ordenances fiscals que «permeten que autònoms i Pimes vegen alleujada la càrrega fiscal per al pròxim exercici 2021, aconseguint així contribuir al fet que l'impacte econòmic negatiu patit per les nostres empreses durant aquest 2020 a conseqüència de la propagació del Covid-19, no es veja agreujat ni perdure». 

Per aquest motiu es modificarà l'ordenança fiscal relativa a la taxa d'ocupació de via pública i per al pròxim exercici se suspendrà el cobrament d'aqueixa taxa als bars, restaurants i cafeteries, així com als comerços que instal·len expositors en via pública. L’alcaldessa ha afegit que l'exempció d'aquest pagament és una de les mesures socials i econòmiques contemplades en el Pla Reactiva impulsat per l'Ajuntament de Benicàssim per a ajudar a les famílies i recuperar el pols del nostre teixit econòmic i la iniciativa empresarial. Una estratègia global que inclou ajudes directes en l'àmbit social, amb especial atenció als més vulnerables i a les famílies, així com als autònoms i a les pimes.  

El regidor d'Hisenda, Arturo Martí, ha incidit en què «en aquest context de crisi sanitària, econòmica i social és important impulsar polítiques d'alleujament fiscal que permeten que tant famílies, autònoms i Pimes es puguen beneficiar i que ajuden a la reactivació socioeconòmica i foment de l'ocupació a Benicàssim». Dins d’aquestes, l'ajuntament està estudiant modificar l'ordenança fiscal reguladora de l’IBI per a rebaixar el tipus de gravamen per al 2021. Una modificació que també s'emportarà a aprovació per ple aquest mes d'octubre perquè puga entrar en vigor l'1 de gener del pròxim any.

Te puede interesar
Lo más visto