El festival Vila-real Renaix reactiva el sector musical amb 53 grups des de juliol

La propostas'ha complementat amb el cicle Vila-real Alive que va tindre 1.400 assistents

Cultura 13 de octubre de 2020 REDACCIÓ
0_38613_1_bis
Concert del festival Vila-real Renaix. Ajuntament de Vila-real

El festival Vila-real Renaix ha registrat 53 grups i artistes locals i provincials des de finals de juliol. Aquest festival és una aposta de l’Ajuntament per la reactivació del sector musical i la dinamització de l’economia després dels mesos més durs de la pandemia. Aquesta proposta d'oci s'ha complementat amb el cicle Vila-real Alive, quatre concerts d'artistes nacionals i internacionals, de major format però amb totes les mesures de prevenció per a garantir la seguretat dels 1.400 assistents que van gaudir de les actuacions.

El regidor de Turisme i Festes, Diego A. Vila, ha destacat l'estímul que Vila-real Renaix ha suposat per a la indústria musical tant de la ciutat com de la província, «que s'ha vist greument afectada per la cancel·lació de festes i concerts a causa de la crisi sanitària». Des del 24 de juliol i fins a aquest cap de setmana, un total de 53 grups i artistes han desplegat el seu talent en diferents punts de la ciutat amb actuacions de pop, rock, indie o rumba, entre altres.

Entre els espais utilitzats destaquen alguns com la plaça de l'Estadi de la Ceràmica o la nova plaça Colón, incorporats en els últims anys al traçat urbà de la ciutat i que s'han demostrat «fonamentals» com a àrees de dinamització urbana. «Des de l'inici vam defensar la creació d'aquestes noves places com un espai d'oportunitats per a Vila-real i així s'ha demostrat ara», assenyala Vila, qui recorda que en la plaça de l'Estadi de la Ceràmica conviuen activitats com a terrasses, mercat d'antiguitats, concerts o l'exposició d'escultures monumentals de Jaume Plensa.

El regidor responsable de festivals ressalta la voluntat del govern local de donar continuïtat a aquest format de propostes musicals fins a final d'any i agraeix el comportament responsable tant dels grups i artistes com del públic. «No hem tingut cap incidència ni de contagis ni de queixes durant totes aquestes setmanes en les quals s'han vingut desenvolupant les actuacions musicals», valora.

«Estem convençuts que aquest és el camí a seguir per a continuar amb la reactivació cultural i econòmica de la ciutat perquè aquesta pandèmia no pot portar-nos a la paràlisi total, és necessari conviure amb el virus des de la responsabilitat i la prudència», conclou el regidor.

Te puede interesar
Lo más visto