Cultura atrau prop de 3.000 persones a juliol amb el 'Pla de renaixement de Vila-real'

El projecte tracta de garantir una oferta cultural d'una forma prudent i respectuosa amb la situació de crisi sanitària

Cultura 13 de octubre de 2020 Redacció
1594141696FestadelTermet3_forCrop_NoticiaAmpliada

La programació d'activitats que la Regidoria de Cultura de Vila-real ha programat des del mes de juliol per a reactivar la ciutat ha reunit a prop de 3.000 espectadors en els més de 30 esdeveniments teatrals, musicals i de cinema, per a tota mena de públic, que s'han desenvolupat complint amb totes les mesures de prevenció per la COVID-19.

La localitat, a través del 'Pla de renaixement de Vila-real' tracta de garantir una oferta cultural "des de la prudència i la responsabilitat, però conscients que la cultura és un bé públic i preferent, que hem de continuar fomentant no sols per al desenvolupament social sinó també econòmic", explica la regidora de l'àrea, Rosario Royo.

Davant la situació de pandèmia, moltes de les activitats de teatre i música programades durant l'estiu es van desplegar en espais públics. "A causa de les circumstàncies de la pandèmia hem hagut d'establir plans de contingència per a garantir la seguretat dels espectadors i artistes, amb controls d'aforament, distàncies de seguretat, mesures higièniques. Gràcies a l'esforç dels tècnics i treballadors de la Regidoria de Cultura, així com dels artistes, i la col·laboració del públic, tots els espectacles i activitats s'han desenvolupat sense incidències i a més la programació ha sigut molt ben rebuda per la ciutadania", remarca Royo.

Dins d'aquest pla també s'inclou l'aposta pels artistes, companyies i entitats de la ciutat que han sigut claus dins de l'oferta cultural dels últims tres mesos, "gràcies a la gran quantitat d'empreses de creació artística, el fort teixit associatiu i l'aliança amb la societat civil que hem generat", assenyala la regidora.

Durant els mesos de juliol i agost, les activitats com 'Cinema d'estiu', el 'Festival de Música Clàssica', 'Plectre a la Fresca', tallers de ball, espectacles de teatre de carrer, dansa, música o contacontes, es van desenvolupar en espais a l'aire lliure, amb més d'una vintena de propostes que van atraure a més de 1.500 espectadors. A partir del mes de setembre, es va procedir a la reobertura d'espais culturals com l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner o el Museu de la Ciutat Casa de Polo.

A més, es va reprendre el pols dels festivals de la mà del 'Real Jazz', en un format adaptat a la pandèmia, amb tres únics concerts a l'aire lliure, en l'avinguda de la Murà. A l'Auditori, els espectacles musicals 'We love Queen' i 'Meravellós va ser tornar' van cobrir la pràctica totalitat de l'aforament permés, amb al voltant de 300 assistents en cada sessió. Així les coses, la xifra de públic als esdeveniments programats durant l'últim mes aconseguiria els 1.200 espectadors.

Te puede interesar
Lo más visto