Obrin una investigació per possibles negligències en la mort d'una jove castellonenca mentre practicava submarinisme

La jove s'encontrava a Gran Canaria i va quedar atrapada per una corrent de barro en el mar

Successos 13 de octubre de 2020 REDACCIÓ
1602429542
Grup d'Especialistes d'activitats subaqüàtiques explorant la zona. Guàrdia Civil

María, una jove de 28 anys i natural de Benicàssim va perdre la vida aquest cap de setmana en les Palmes de Gran Canaria, mentre practicava submarinisme. Front aquests fets, la Guardia Civil ha obert una investigació per possibles negligències. 

La jove era investigadora i li agradaven els esports de mar, per això es va apuntar a una excursió aquàtica per bussejar, amb un altre grup de persones, junt al pesquer coreà 'Soo Yang', que es va afonar al desembre del 1990. Durant la submersió es van formar corrents de barro que dificultaven la visió dels participants i va ser ací quan, al parèixer, María es va quedar atrapada en una de les cabines sense poder eixir ni rebre ajuda. 

Es va alertar a Salvament Marítim, de manera immediata, del que estava ocorrent, i després d'acudir a la zona, els agents es van submergir en la zona del ‘Soo Yang’, una immersió a 41 metres de profunditat molt complicada i perillosa en haver d'accedir a l'interior del vaixell. No obstant això, van poder localitzar entorn de les 13.00 hores en una cabina el cos de la submarinista encara que no van poder recuperar-ho donada les dificultats que presentava la maniobra i es va decidir aplaçar el rescat del cos fins al diumenge

Des del Grup Especial en Activitats Subaquàtica (GEAS) de la Guàrdia Civil, conjuntament amb la Policia Judicial, s'ha obert una investigació a l'empresa responsable de l'excursió per «possibles negligències de l'instructor». Així com, s'investigarà a l'empresa per «diferents deficiències en l'equip d'immersió usat pel citat responsable». Una investigació que deixa de manifest la sospita de que aquest succés podria haver-se evitat si l'empresa haguera actuat d'una altra forma.

Te puede interesar
Lo más visto