Almenara aprova el plec de condicions per al manteniment i millora de l'enllumenat públic

El concurs busca canviar a led tota la il·luminació dels carrers del municipi buscant l'eficiència energètica i l'estalvi econòmic

General 13 de octubre de 2020 Redacció
ajuntament1

El ple de l'Ajuntament d'Almenara ha aprovat el plec de condicions per a la licitació del serveis energètics i manteniment de l'enllumenat públic exterior per als pròxims 15 anys per un import aproximat de 4,8 milions d'euros. La licitació es farà efectiva una vegada estiguen realitzades les diverses publicacions en els butlletins oficials. La idea inicial és adjudicar el servei a principis de 2021.

Aquest plec de condicions i canvi de model quant a l'enllumenat local es basa en els resultats de la recentment acabada auditoria energética, de la qual també es va informar en la sessió plenària. L'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que «amb aquesta contractació futura volem modernitzar el nostre enllumenat que ja és molt antic per a buscar la sostenibilitat, la reducció d'emissions i també un estalvi de costos». Així, segons l'alcaldessa, a grans trets «l'auditoria destaca la ineficiència i antiguitat de la il·luminació dels nostres carrers pel que immediatament hem apostat per prendre solucions apostant per aquesta licitació del servei i el canvi a led de tota la il·luminació».

Així, a través d'aquest nou contracte, a més del manteniment, s'haurà de canviar a il·luminació led tota la localitat durant el primer any d'aquest, modernitzant les instal·lacions, i adequant-les a la normativa vigent i a la reducció d'emissions. A més de la sostenibilitat que significarà el canvi de l'enllumenat públic, també suposarà un estalvi d'un 70% respecte al que es paga per la il·luminació de les vies públiques.

La intenció de l'equip de govern és que el contracte es puga adjudicar a principis del pròxim any 2021, per a posteriorment canviar la il·luminació del municipi buscant l'eficiència energètica, la sostenibilitat i l'estalvi econòmic una vegada estiga en vigor el contracte. Per a això, segons l'alcaldessa «acudirem a totes les ajudes que les diverses administracions provincials, autonòmiques, estatals o europees convoquen per a aconseguir finançar el canvi de la il·luminació d'Almenara». 

Te puede interesar
Lo más visto