L'Anjuntament de Castelló reformarà l'interior de 60 habitatges municipals del barri de la Guinea

María Jesús Garrido, La Regidoria d'Habitatge, destaca que l'Ajuntament vol “millorar les condicions d'habitabilitat dels habitatges municipals, injectar liquiditat amb les obres al teixit econòmic i fomentar la rehabilitació”.

General 13 de octubre de 2020 Redacció
María Jesús Garrido (3)

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló reformarà banys i cuines de 60 habitatges municipals situats al barri de la Guinea. Ara iniciarà les inspeccions prèvies per a analitzar quins de les cases necessiten una actuació més prioritària i coordinara aquests treballs amb el projecte de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que es durà a terme en aquesta zona i que contempla la rehabilitació exterior de 120 habitatges municipals.


La regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que l'Ajuntament vol “millorar les condicions d'habitabilitat dels habitatges municipals, injectar liquiditat amb les obres al teixit econòmic i fomentar la rehabilitació”. La regidora subratlla que les reformes d'interior es portaran a terme al mateix temps que s'execute l’ARRU a la Guinea i afectarà la meitat dels habitatges municipals d'aquesta zona i que estan incloses en el citat ARRU. Aquest últim programa de regeneració és gestionat per la Regidoria d'Urbanisme i és finançat pel Govern, Consell i Ajuntament.

La Regidoria d'Habitatge preveu escometre les obres al mateix temps que s'executen les de l’ARRU i se centrarà en banys i cuines. Disposa de 350.000 euros de pressupost en 2020. Primer realitzarà un informe previ de la situació dels habitatges del Guinea per a triar quines són les 60 habitatges que més necessitat tenen de renovació i posteriorment licitarà el projecte. La idea és que les obres comencen en la segona meitat de 2021.


Garrido destaca que la Regidoria té com a prioritats en aquesta legislatura una millora dels habitatges municipals i una ampliació del parc públic. A més de les reformes, manté en tràmit el pla de compra d'habitatge.

Te puede interesar
Lo más visto