La campanya de promoció internacional d’Onda Logistic comença a Regne Unit i ofereix bonificacions fiscals de fins al 95 % a les empreses

L'alcaldessa organitza visites per les empreses locals per explicar els avantatges del parc logistic d'Onda

General 14 de octubre de 2020 REDACCIÓ
FRUTINTER_06
Visita a Frutinter. Ajuntament d'Onda

La campanya de promoció internacional d’Onda Logistic, dirigida per l’Ajuntament d’Onda i la Cambra de Comerç de Castelló, ha començat. L'ambiciós pla d'acció del govern que lidera Carmina Ballester per a cridar al talent, atraure inversions i sumar noves oportunitats a Onda i a la província de Castelló ja s’ha posat en marxa. 

Així, el primer objectiu per a promocionar el parc logístic ha sigut Regne Unit, amb el principal argument de les bonificacions fiscals de fins al 95 % a les empreses que aposten per Onda. En concret, l'Ajuntament els bonificarà el 50 % de l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) durant els dos primers anys d'activitat empresarial, el 25 % durant el tercer i quart any i el 10 % per al cinqué any. 

A més, el descompte del 50% en l'IAE també s'aplicarà a les empreses que creen ocupació, que utilitzen cogeneració i per a aquelles construccions, instal·lacions i obres que es realitzen en els polígons industrials amb menys de la meitat d'ocupació. 

El consistori també ha obert una línia d'ajudes per a les empreses i autònoms, situats a la ciutat, que contracten veïns i veïnes del municipi, que oscil·len entre els 500 euros per als contractes de, almenys, sis mesos i els 4.500 euros per contracte creat de llarga duració o indefinit. A més, a través del Centre d'Ocupació Monteblanco s'ofereix formació a la carta per a les empreses, el servei d'agència de col·locació i la disponibilitat d'aquestes renovades instal·lacions.

Frutinter: punt d’eixida del tour per les empreses locals

Tots aquests avantatges competitius s'està encarregant d'explicar-les a les empreses la pròpia alcaldessa en un recorregut que està realitzant per les principals empreses ondenses. La primera visita va tindre lloc en Frutinter, majorista de fruites i verdures que empra a més de 500 persones i exporta 158 milions de quilos anuals a 9 països i factura més de 100 milions d'euros a l'any. Els directius de Frutinter també van agrair el suport institucional de l'Ajuntament i totes les mesures del pla Onda Logistic.

Després de la visita, Ballester va apuntar que «estem treballant per a consolidar Onda com a sinònim d'estabilitat, de competitivitat i d'oportunitats per a fer créixer a les nostres empreses. Per això des de l'Ajuntament continuarem invertint per a posar el millor parc industrial al servei del millor talent internacional».

Parc industrial d’Onda: més de12 milions de m² i més de 500 empreses

El parc industrial d'Onda està conformat per 15 polígons, més de 12 milions de metres quadrats i més de 500 empreses actives. A fi de millorar la competitivitat i facilitar l'arribada de noves empreses, l'Ajuntament ha traçat un pla d'inversió per a dotar-lo de les millors infraestructures i recursos. Durant aquest any s'ha destinat més de 1,5 milions d'euros per a executar el carril bici interurbà que connectarà la ciutat amb els polígons, la instal·lació de càmeres de seguretat i un centre de control, la canalització per a fibra òptica, el canvi de lluminàries a led, la millora de l'asfaltat, instal·lació d'hidrants contra incendis o la millora de zones verdes.

Te puede interesar
Lo más visto