Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El personal sanitari valencià ix al carrer per a exigir més personal en els ambulatoris i en les urgències

S'han celebrat nombroses concentracions a les portes dels centres de salut de tota la Comunitat

General 14 de octubre de 2020 REDACCIÓ
medicos-enfermeros-valencianos-csif-cesmcv-huelga_15_1000x564
Personal sanitari manifestant-se a un centre de salut. Consalud.es

Sota el lema: «És el moment de reconéixer al personal sanitari, tota la dedicació i esforç que han desenvolupat durant tota la pandémia», el personal sanitari ha eixit aquest dimarts als carrers per a reivindicar la revisió del model d'Atenció Primària a la Comunitat Valenciana i demandar un increment de la plantilla estructural.

La secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO-PV, Rosa Atiénzar ha declarat que: «És imprescindible un major finançament i que es revise el model d'atenció primària. Necessitem que s'incremente el personal de manera estable en el conjunt del sistema, començant per l'atenció primària i altres serveis deficitaris com les urgències».

A causa de la pandèmia s'han vist agreujades les deficiències que arrossega el sistema sanitari en ambulatoris saturats o urgències que no poden atendre de manera urgent: «Reclamem l'enfortiment de la sanitat pública valenciana, per al que és imprescindible la revisió del model d'Atenció Primària i un increment de la plantilla estructural, és a dir que s'incremente el personal de manera estable en el conjunt del sistema, començant per l'Atenció Primària, Salut Pública i altres serveis deficitaris com per exemple urgències».

CCOO s'oposa a una possible congelació salarial dels empleats públics: «Emplacem al Govern al fet que es reprenga la Negociació de l'III Acord sobre empleats públics, prioritzant la classificació professional i la culminació de la Disposició Transitòria Tercera de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic, i tot el relacionat amb l'ocupació en el sector sanitari».

Així mateix, insten el Govern que «elimine la taxa de reposició, per a poder generar ocupació sense la precarietat amb la qual s'estan escometent els contractes en l'actualitat».

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter