El sector farmacèutic de Castelló ofereix la seua ajuda per fer test i posar vacunes a fi de millorar l'assistència sanitària

El sector denuncia que no pot vendre la vacuna perquè la té tota l'administració

Sanitat 14 de octubre de 2020 Inés Aguilar Inés Aguilar
descarga
Farmàcia en Castelló. Farmacias.es

El col·lectiu de farmacèutics de Castelló porta mesos oferint la seua col·laboració a la Conselleria de Sanitat per a intentar «sumar» sinergies i millorar l'assistència sanitària, amb el principal objectiu de «descongestionar» els centres de salut que es troben saturats per haver d'encarregar-se del diagnòstic dels casos de la covid-19 i el control dels brots. Entre les diferents propostes dels farmacèutics per a reivindicar el seu paper com a sanitaris en la crisi del coronavirus, destaquen la realització de tests d'antígens a les seues instal·lacions, és a dir, les proves que permeten en 15 minuts conéixer si s'està contagiat i el subministrament de la vacuna de la grip als col·lectius de risc «per a augmentar la taxa d'immunitat».

El president del Col·legi de Farmacèutics de Castelló, Sergio Marco, ha insistit que es tenen tant els mitjans com el coneixement necessari per a poder realitzar aquestes proves diagnòstiques ràpides, que està previst en els pròxims dies posar en marxa en els centres de salut i hospitals per a persones simptomàtiques, en substitució de les PCR. També ha destacat que en altres comunitats autònomes com Madrid aquests test estan previstos per a realitzar-los en les farmàcies. 

La campanya de vacunació de la grip es va posar en marxa la setmana passada, no obstant això, Marco lamenta que Espanya no seguisca l'exemple de països veïns com Portugal, Regne Unit o França, on les vacunes també es posen en les farmàcies per a aconseguir una major taxa de cobertura.

Així mateix, el president posa l'accent que no volen «una guerra» amb altres sanitaris, a causa de les crítiques per part del col·lectiu d'infermeria en considerar que els farmacèutics no tenen competències. A més, va advertir que molts pacients acudeixen les farmàcies per a comprar la vacuna de la grip al no estar dins dels col·lectius de risc i es troben «que no podem vendre-la perquè no tenim, ja que l'Administració s'ha quedat tot el subministrament».

Te puede interesar
Lo más visto