Sanitat desautoritza la fira de Castelló en existir un risc mitjà de contagis per COVID-19

El sector de firaires espera una evolució de contagis a la baixa que canvie la decisió

Sanitat 14 de octubre de 2020 Redacció
Atracciones-001

La Conselleria de Sanitat de Castelló ha confirmat que, de moment, desautoritza la instal·lació dels llocs d'atraccions i casetes que suposen la celebració de la fira de Castelló de Tots els Sants. Sanitat, en considerar que existeix un risc mitjà de contagis per coronavirus, ha decidit no permetre obrir els llocs a partir de aquest pròxim divendres 16 d'octubre.

Després d'aquesta decisió, els firaires han rebut la resposta que portaven esperant des de setembre. Si bé comptaven amb el suport de l'Ajuntament i es preparaven per a complir amb totes les mesures anticovid, la autorització a la seua obertura de moment aquesta denegada.

No obstant, malgrat la negativa el sector de firaires espera que en els pròxims dies es done una evolució de contagis a la baixa que faça canviar la decisió de Sanitat. En aquest sentit, el col·lectiu de ja ha presentat una nova instància perquè s'autoritze l'inici de l'activitat per al 23 d'octubre, amb el topall màxim fins al 29 del pròxim mes.

El recinte PAU Gumbau no acull cap esdeveniment d'aquest tipus des de la declaració de l'estat d'alarma que va provocar la cancel·lació de totes les festes previstes. La notícia va afectar de ple al col·lectiu, que es trobava en plena instal·lació de les seues atraccions.

Segons Antonio García, president de l'Associació de Firaires, molts professionals acumulen ja 9 mesos d'inactivitat, la qual cosa es tradueix en fortes pèrdues econòmiques. El virus va agafar força coincidint pràcticament amb l'inici de la nova temporada, és a dir, després d'haver realitzat fortes inversions per a renovar les atraccions.

Si al final Sanitat rebutja la segona petició i prohibeix el muntatge de casetes i llocs, serà la primera vegada en dècades que la ciutat es queda sense atraccions al llarg d'un període complet de 12 mesos.

Te puede interesar
Lo más visto