Onda apel·la al consens de tots els grups polítics per a continuar treballant junts contra la crisi del Covid-19

Ballester: “Junts superarem aquesta situació i estic convençuda que ens espera un futur ple d'optimisme i oportunitats”

Política 14 de octubre de 2020 REDACCIÓ
IMG_3147

El Ple de l'Ajuntament d'Onda continuarà buscant el consens polític entre els tres grups municipals per a fer front a la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia. Així, s'ha aprovat una moció del grup popular que insta a aparcar les diferències polítiques i treballar de la mà en totes les iniciatives encaminades a lluitar contra el Covid-19. A més, el document insta a prioritzar i reforçar en els pressupostos 2021 les mesures del pacte "Tots per Onda" orientades a la cura dels onders i a la dinamització econòmica i, d'altra banda, el govern municipal es compromet a continuar destinant tots els recursos econòmics necessaris per a atendre les necessitats dels veïns.

La portaveu de l'equip de govern, Elena Albalat, també ha recordat que el consistori porta implementant accions des del mateix moment en el qual es va decretar l'estat d'alarma com la compra i distribució de 41.000 màscares entre els veïns, la realització de test als usuaris i treballadors de la residència de majors, centre de dia i habitatges tutelats o les 33 propostes reflectides en el pacte social, econòmic i polític "Tots per Onda". A més, el govern municipal també acaba de posar en marxa el "Pla Supera", amb una inversió de 200.000 euros, amb l'objectiu d'ajudar als propietaris d'aquests establiments amb fins a 1.000 euros per a pal·liar les despeses provocades pel tancament temporal.

Un altre dels punts de l'ordre del dia ha sigut l'aprovació de l'ordenança municipal per a regular i controlar l'àrea d'autocaravanes, campers i vehicles similars, situada en l'avinguda Montanejos. La normativa estableix, entre altres disposicions, la prohibició de traure estenedors de roba a l'exterior, abocar líquids o fem a l'exterior, llavar roba o estris domèstics, instal·lar tendes de campanya, realitzar barbacoes o encendre qualsevol tipus de foc, així com el règim sancionador per incompliment d'aquestes.

“Davant l'auge del turisme itinerant ens hem trobat amb la necessitat de marcar unes normes, que no existien fins ara, per a regular la distribució racional dels espais públics i de l'estacionament itinerant amb la finalitat de no entorpir el trànsit rodat de vehicles, preservar els recursos i espais naturals del municipi, garantir la tranquil·litat i seguretat de les persones i fomentar el desenvolupament econòmic d'Onda. A més, amb la nova normativa podrem realitzar un comptatge oficial de les persones que pernocten en la nostra població en l'àrea, vital en aquests moments de pandèmia”, ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Maria Baila.

Per part seua, l'alcaldessa Carmina Ballester, ha clausurat la sessió plenària amb un missatge de confiança als onders de cara a la setmana de la suspesa Fira d’Onda 2020. “És moment del sentit de la responsabilitat i de fer xicotets sacrificis personals perquè molt prompte puguem tornar a abraçar-nos i celebrar nostra volguda Fira. Junts superarem aquesta situació i estic convençuda que ens espera un futur ple d'optimisme i oportunitats”, ha dit la primera edil.

Te puede interesar
Lo más visto