Onda reforça la seguretat per evitar que se celebren festes clandestines durant la Fira

La Policia Local, Nacional, Autonòmica i Guàrdia Civil es coordinaran perquè tots els ciutadans complisquen les mesures anti-covid

General 15 de octubre de 2020 Redacció
IMG_3205

L'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Onda, reforçarà el dispositiu de seguretat durant la setmana vinent, data prevista per a la suspesa Fira d’Onda, amb la finalitat d'evitar festes alternatives i garantir que els ciutadans compleixen les normatives de salut i seguretat. En cas d'incomplir la normativa fixada s'impondran sancions de fins a un màxim de 60.000 euros.

Així, l'alcaldessa, Carmina Ballester, ha mantingut una reunió amb la Policia Local, Nacional, Autonòmica i Guàrdia Civil amb la condició de coordinar l'operatiu que arrancarà aquest divendres 16 d'octubre a la nit. La Policia Local i l'Autonòmica duran a terme controls en via pública i establiments hostalers per a verificar que compleixen amb l'aforament permés i normatives sanitàries i, per part seua, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional s'encarregaran dels controls d'accés a la ciutat per carretera.

Per la seua part, la regidora de Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha remarcat que malgrat no celebrar-se la Fira d'Onda els efectius policials que vetlaran per la seguretat dels ondenses seran els mateixos que si s'haguera celebrat: “Encara que no hi haja Fira hem disposat a tots els nostres efectius per a evitar concentracions socials i vetlar pel compliment de totes les normes sanitàries, ja que estem en un moment crucial per a frenar l'avanç del virus i confiem plenament en el sentit comú dels ondenses".

La Policia Local recorda a la ciutadania que la multa per no portar màscara o portar-la de manera inadequada oscil·la entre 60 i 100 euros. Per part seua, són considerades com a infraccions greus, amb multes de 601 a 30.000 euros, no complir amb l'aforament en els locals oberts al públic; l'organització de festes, públiques o privades.

Quant a les infraccions molt greus, amb multes des de 30.001 a 60.000 euros, es troba l'incompliment de l'aforament i que supose greu risc de transmissió per a més de 150 persones; quan a més d'incomplir l'aforament es troben en el local persones majors de 65 anys o menors d'edat.

Te puede interesar
Lo más visto