Culla aconsegueix el seu rècord de visitants durant el pont del Pilar

La seua inclusió en la xarxa dels Pobles Més Bonics d'Espanya ha suposat un gran reclam per a turistes

General 15 de octubre de 2020 Redacció
20200711_174825

Culla, a la comarca de l'Alt Maestrat, ha batut el rècord de visitants turístics durant el pont d'octubre. La seua recent inclusió en la xarxa dels Pobles Més Bonics d'Espanya ha suposat un gran reclam, la qual cosa s'ha traduït en un favorable impacte econòmic per a aquest poble de 500 habitants.

Segons dades de l'Ajuntament de Culla, al voltant de 5.000 persones han passejat pels carrers de Culla durant aquestes quatre jornades festives. Prop 2.000 persones han demandat informació en la Tourist Info, més de 500 persones han realitzat el recorregut guiat pel centre històric i unes 900 han visitat el Parc Miner del Maestrat, les antigues mines de ferro que Culla comparteix amb la Torre d'en Besora.

D'acord amb les dades proporcionades per la regidoria de turisme, el poble ha experimentat un creixement del 60% en l'arribada de visitants respecte a aquestes mateixes dates en anys anteriors.

L'alcalde del municipi, Heredio Bellés, ha destacat que "han sigut dies molt intensos, amb dades rècord com a visites guiades, ocupació d'allotjaments i reserves a restaurants". En aqueix sentit, Bellés ha afegit que “des de l'ajuntament continuem treballant per oferir un millor i major servei turístic, per això hem reforçat el personal de l'oficina de turisme en previsió de l'afluència de visitants”.

A més, ha destacat que “estem promovent l'emprenedoria, la creació de noves empreses i dinamitzant l'activitat empresarial perquè done resposta a les creixents necessitats de quants s'acosten al nostre poble”. En aquest sentit, cal destacar la iniciativa privada ‘Culla 20 30’, creada per un grup d'empresaris autòctons, que té la intenció sumar oportunitats de futur en la dècada vinent a Culla i combatre la despoblació

Finalment, el primer edil, ha volgut agrair “el civisme de tots aquells que ens han visitat en el difícil context en el qual estem immersos, complint estrictament amb les mesures de seguretat per a evitar els contagis per COVID-19 i sent comprensius amb els torns de visites i aforaments dels diferents espais”.

Te puede interesar
Lo más visto