Peníscola posa en marxa més del 80 % de les mesures del Pla de Xoc per a la Reactivació Econòmica

El Pla s'ha centrat en sis línies d'acció i té més de vint mesures

Economía 15 de octubre de 2020 Inés Aguilar Inés Aguilar
IMG_20200610_102538
L'alcalde de Peníscola en una reunió telemàtica. Ajuntament de Peníscola

Andrés Martínez, alcalde de Peníscola, ha fet balanç de l’acompliment i la posada en marxa del paquet de mesures que s'han concretat per a la reactivació econòmica de la localitat.

«Hem modificat el pressupost municipal per a adaptar-nos al nou escenari de la Covid-19, amb la reorientació de les polítiques públiques per a sumar esforços en benefici de la reactivació de l'economia local després de la crisi sanitària, des del consens polític, amb la pràctica d’una escolta activa amb el sector», ha explicat i també ha destacat els 4.335.000€ que contempla el conjunt de mesures d'aquest Pla de xoc per a la Reactivació.

El pla compta amb més de vint mesures agrupades en sis línies de treball: exempcions i bonificacions fiscals per a l'empresariat, línies de suport a autònoms i empreses, gestió de la seguretat a les platges, embelliment i millora de la destinació, promoció, governança i participació.  

Pel que respecta a l'adaptació municipal a l'actual conjuntura econòmica, s'han aprovat exempcions i bonificacions en el pagament de taxes i impostos, la qual cosa suposa que 700.000€ enguany s'han quedat ja en la caixa de les empreses locals. Quant al suport a la liquiditat de petites empreses i autònoms, l'Ajuntament ha obert ja el procés de sol·licituds a la línia d'ajudes amb una consignació pressupostària de 400.000€.

Amb l'objectiu de comptar amb unes platges sostenibles i segures, el Pla incloïa l'impuls municipal al reforç dels dispositius de seguretat i neteja en aquest entorn, que s'ha dut a terme durant l'estiu amb un valor econòmic de 575.000€.

Per a ser una destinació atractiva, segura i de confiança, l'Ajuntament està executant i projectant actuacions de millora del litoral i embelliment urbà, per valor de 2.190.000€. En aquest sentit, «el retard en els permisos de Costes per a l'execució de les obres en el litoral sud ens porta a posar en marxa les obres més tard del que es preveu, les quals esperem poder dur a terme en els pròxims mesos per a completar el paquet de millores en infraestructures» ha explicat Martínez.

En matèria de promoció i posicionament de la destinació, el Pla contemplava 385.000€ que s'han invertit al llarg de la temporada. A més, incloïa els 15.000€ destinats a la governança i al foment de la participació.

Te puede interesar
Lo más visto