Ryanair cancel·la la ruta a Londres per la COVID-19

L'aeroport de Castelló es queda sense vols

Economía 17 de octubre de 2020 Redacció
L_183243_castellon-aerpista11hh2
Aeroport de Castelló

La pandèmia ha acabat amb l'activitat en l'aeroport de Castelló. Tot va començar amb Wizz Air quan va cancel·lar les rutes amb Budapest, Viena, Katowice, Londres-Luton i Bucarest. Ara ha estat Ryanair la que ha decidit interrompre els vols a Londres-Stansted almenys fins a març. A això cal afegir que demà finalitza la línia que connecta amb Bilbao, el recinte de Vilanova no tindrà rutes regulars durant tota la temporada d'hivern.

Darrere d'aquesta decisió de l'aerolínia irlandesa està la baixa ocupació dels vols, que per descomptat no és exclusiva de Castelló. De fet, la companyia ha reduït la seva programació de manera dràstica a tot el món, ja sigui mitjançant una retallada en les freqüències o directament amb la cancel·lació de rutes, una decisió que atribueixen al «augment de les restriccions imposades pels governs de la UE». «Les mesures han provocat que les reserves anticipades disminueixin lleugerament a l'octubre, i de manera significativa al novembre i desembre», afegeixen des de Ryanair.

Per això, Aerocas ja està treballant cara a la pròxima campanya d'estiu, que en l'àmbit aeri comença a la fi de març. Així, amb Wizz Air s'estan adaptant els contractes per a reactivar les cinc rutes que opera aquesta companyia a partir de finals d'aquest mes; i també s'abordarà amb Ryanair la recuperació de la ruta de Londres. De fet, ahir era possible reservar bitllet a l'abril; no vaig agafar a partir de la setmana que ve i fins a març.

Situant-se en un escenari futur en el qual les restriccions per la pandèmia fossin menors, la connexió amb Bilbao, que va néixer com una solució d'emergència, s'ha convertit també en part important de l'estratègia de Aerocas. I és que la intenció és convertir-la en una línia fixa per a la temporada d'estiu.

Aquesta ruta va arrencar el passat 11 de juliol i es va convertir en la primera destinació nacional regular que va operar l'aeroport. Volotea, que gestiona aquesta connexió, va decidir activar-la després que hagués de cancel·lar la ruta prevista a Marsella, que començava el 14 d'abril, a causa de la necessitat d'adaptar-se a les circumstàncies excepcionals derivades de la crisi del COVID-19; i a les perspectives dels sectors aeri i turístic, que apuntaven que la reactivació començaria pel mercat nacional, com així ha estat.

Te puede interesar
Lo más visto