Ximo Puig: «hi ha distintes ciutats on probablement es prenguin mesures en els pròxims dies front la Covid-19»

Avui s'aprovarà un pla per reforçar la atenció per les vesprades i descongestionar la pressió sanitària

Sanitat 16 de octubre de 2020 REDACCIÓ
201015_Foto_1_sesion_control
Ximo Puig a una sessió de control. Generalitat Valenciana

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va tractar la situació de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, en una roda de premsa posterior a la reunió amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas. Puig va reconèixer que existeix «certa preocupació» pel que fa a alguns municipis i la seua evolució de la pandèmia, així mateix va senyalar que hi ha «distintes ciutats on probablement es prenguin mesures en els pròxims dies».

D’altra banda, el president va apuntar que des de el Consell sempre es prenguin les decisions «després d’escoltar al experts i tècnics de Salut Pública», a més, va ressaltar que la situació de la Comunitat és «més favorable» que en altres ciutats del país o en països veïns que «abans no havíem mirat», com Àustria.  

Durant la compareixença va recordar que aquest dijous s’havia anunciat l’arribada de més rastrejadors perquè «ací és on ens la juguem», ja que «es tracta de persistir en la encapsulació dels brots», remarcava el president mentre advertia que no es podia caure en el «triomfalisme». 

Puig, a més, va insistir que «prendrem totes les mesures necessàries», i va insistir, a més que en aqueixos casos en què siga necessari prendre mesures restrictives, es farà «amb una actitud dinàmica, sense confrontació i sense estigmatització», ja que «una ciutat que hui està molt bé, igual demà té problemes».

Finalment, el president va anunciar que avui divendres el Govern valencià aprovarà un pla d’auto concert d’atenció primària per reforçar la atenció per les vesprades i descongestionar una mica la pressió sanitària. 

Te puede interesar
Lo más visto