Qualitat Democràtica adjudica els contractes per a executar exhumacions de fosses a Castelló i Segorbe

El pressupost per a realiztar aquestes exhumacions és de 74.653,37 euros

General 17 de octubre de 2020 REDACCIÓ
5f74db884636e2065455519
Exhumació a Castelló. Diputació de Castelló

L’adjudicació dels contractes per a realitzar noves exhumacions de fosses de les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura a les províncies de Castelló i Alacant ha sigut resolta per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. 

Aquesta contractació permetrà l’inici dels treballs d'indagació i investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic de víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista, que es realitzaran amb un pressupost de 74.653,37 euros. 

Les fosses estan situades a la ciutat de Castelló, on la Conselleria ja ha realitzat l'exhumació d'una fossa el mes de juliol passat, així com a Segorbe, Alacant i Orihuela. Pel que fa a la província de Castelló, Associació Científica Arqueoantro ha resultat adjudicatària tant de les exhumacions del cementeri municipal de Castelló de la Plana, com del cementeri municipal de Segorbe, amb pressupostos de 20.596,62 euros i 17.242,50 euros, respectivament.

En el cas de les exhumacions en el cementeri municipal d'Alacant l'empresa encarregada d'executar aquests treballs serà també Arqueoantro. Finalment, les exhumacions en el cementeri parroquial d'Orihuela es realitzaran per l'empresa Drakkar Consultores SL.

La consellera de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat que aquestes noves adjudicacions són «una mostra més del ferm compromís que mantenim des de l'administració autonòmica per a complir amb un deure que és històric». A més, ha recordar que l'establiment de mecanismes per a realitzar exhumacions en el territori valencià «ha sigut un dels principals compromisos que ens hem marcat i així estem duent-ho a terme, per a exhumar les restes de les víctimes del franquisme que encara hi ha per tot el territori i poder donar-los així un enterrament digne».

Exhumacions de 61 víctimes 

L'adjudicació d'aquests contractes permetrà realitzar les exhumacions de fosses de 61 víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista en els cementeris de Castelló, Segorbe, Alacant i Orihuela. A més, els estudis fan referència a 18 víctimes en el cementeri de Castelló, 15 en el de Segorbe, 11 en el d'Alacant i 17 en el d'Orihuela.

 

Te puede interesar
Lo más visto