Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló mostra el seu model de ciutat sostenible a la jornada d’Agenda Urbana

L'alcaldessa va asistir de manera telemàtica a la taula de debat «Economia Urbana Sostenible de la iniciativa»

Política 18 de octubre de 2020 REDACCIÓ
15-10-20Marcoenvideoconferencia_NoticiaAmpliada
Amparo Marco durant la sessió de l'Agenda Urbana. Castellón plaza

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va participar el dijous, de forma telemàtica, en la taula de debat «Economia Urbana Sostenible de la iniciativa», que va tindre lloc a Sevilla i va contar amb la col·laboració de la Federació Andalusa de Municipis i Províncies (FAMP), amb la participació de David Lucas, secretari general del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i altres representants municipals de diversos punts del país, com Barcelona, Saragossa o Sevilla. 

D’aquesta manera, Castelló pogué compartir aquest dijous amb altres ciutats del país com és el seu model de ciutat sostenible a la jornada d’Agenda Urbana sobre el canvi estratègic de les localitats. 

«He pogut compartir l'experiència de Castelló amb l'elaboració de l'Agenda Urbana, amb la qual culminarem el procés de reflexió estratègica que iniciem en 2016 per a definir un model de ciutat que integrarà les transformacions necessàries per a millorar la qualitat de vida», va destacar Marco sobre el seu projecte. Al mateix temps, va destacar que la capital de la Plana és «una de les ciutats pilots en Espanya en el disseny e implementació de la Agenda Urbana».

Pluralitat de temes a la sessió 

Durant la sessió es va tractar el tema de l'oportunitat de la reactivació econòmica en clau verda i l'impuls dels sectors que resulten claus per a l'economia local. També es va abordar la generació d'ocupació i la dinamització i diversificació de l'activitat econòmica, així com el foment d'un turisme intel·ligent, sostenible i de qualitat.

Finalment, Marco va ressaltar la importància de la correcta gestió dels fons europeus per a articular «projectes estratègics de ciutat que lideren el desenvolupament urbà i econòmic sostenible, intel·ligent i integrador».

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter