Orpesa és situa entre les deu destinacions turístiques més visitades a l'agost

Malgrat la situació de pandèmia mundial, el municipi ha aconseguit augmentar el nombre de visites respecte a l'any passat

General 18 de octubre de 2020 Redacció
4644df774c8c06ad3e17e38990478192

Orpesa del Mar es situa entre les deu destinacions turístiques més visitades a l'agost de 2020, segons les dades d'un estudi realitzat per la empresa Kido Dynamics. Aquesta empresa utilitza el rastreig dels senyals de telèfons mòbils per a establir quines són les destinacions d'Espanya que més visitants de dia i turistes rep.

Segons el informe que ha presentat l'empresa, malgrat la situació de pandèmia mundial, el municipi ha aconseguit augmentar el nombre de pernoctacions respecte a agost de l'any passat.

L'alcaldessa de la localitat, María Jiménez, ha afirmat que Orpesa ha sigut un de les destinacions favorites per als turistes durant aquest estiu. Les dades ho confirmen, en total, han sigut 115.436 visitants els que han pernoctat en el municipi entre 1 i 13 nits, un augment bastant considerable respecte a la temporada d'estiu del 2019.

Respecte a l'augment de turistes en plena crisi sanitària, Jiménez assenyala que “el comportament de la demanda turística durant la pandèmia ha constituït un fenomen completament extraordinari que ha trencat les pautes marcades fins ara i les dades recollides ens aporten pistes molt valuoses per a tindre en compte cara als pròxims mesos”.

Molt a veure amb aquestes dades tenen els projectes d'intel·ligència turística que va posar en marxa l'Ajuntament com el que va iniciar fa algunes setmanes que suposa que Orpesa es convertisca en Destinació Turística Intel·ligent (DTI) “amb l'objectiu d'orientar el desenvolupament futur de l'activitat turística en la localitat”.

La regidora de Turisme, Silvia Arnau, ha aprofitat aquestes dades per avançar el nou projecte turístic que es basarà en la participació del conjunt de actors econòmics i socials involucrats en el turisme de la localitat. "Aquest nou pla estratègic servirà per a perfilar el full de ruta que impulsarà el turisme en el municipi durant els pròxims anys, contribuint no sols a la recuperació de l'activitat turística, sinó per a poder afrontar els nous reptes del turisme”, ha assenyalat Arnau.

Te puede interesar
Lo más visto