Mor un bomber per un infart mentre realitzava labors d'extinció a Vila-real

La víctima, de 50 anys d'edat, pertanyia a la unitat helitransportada de Castelló i comptava amb una àmplia experiència com a bomber forestal

Successos 19 de octubre de 2020 Redacció
bomberos-kvVE-U120499551638wPB-624x385@Las Provincias

Un bomber forestal va morir ahir diumenge a causa d'un infart mentre duia a terme maniobres d'extinció en un incendi forestal situat en la localitat de Vila-real. A la víctima, se li va practicar la reanimació cardiopulmonar sense èxit i més tard va ser traslladada a l'Hospital de la Plana on va ser declarat mort.

L'home, de 50 anys d'edat pertanyia a la unitat helitransportada de Castelló i comptava amb una àmplia experiència com a bomber forestal.

La víctima participava en l'extinció d'un incendi declarat al migdia del diumenge en una zona de canyar i cultiu, en el paratge de Santa Quiteria en el terme municipal de Vila-real, quan es va esvair a terra. Ràpidament els seus companys de la unitat li practicaren la maniobra RCP sense èxit fins que arribà a la zona una unitat SAMU que el va traslladar de manera urgent fins a l'Hospital de la Plana. Els metges no van poder fer res per l'home que va ser declarat mort. 

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha lamentat profundament la mort del membre dels bombers forestals de la Generalitat mentre "salvaguardava el patrimoni natural" i ha traslladat a la família, companys i amics del bomber les condolences de la Generalitat i el reconeixement de tot el Consell "al treball dels qui dediquen la seua vida a cuidar del nostre entorn natural".

Per part seua, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, també s'ha unit al duel i ha lamentat la mort de la víctima: "Lamentem profundament la mort d'aquest servidor públic, mentre col·laborava en la salvaguarda del nostre patrimoni natural", assenyala Benlloch, qui ha mostrat el condol de la ciutat als familiars i amics.

La Societat Valenciana de Gestió Integral de les Emergències, empresa titular del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat, ja s'ha posat en contacte i a la disposició de la família a través del seu president, el també secretari autonòmic de Seguretat i Emergències José María Ángel.

Te puede interesar
Lo más visto