Onda instal·la un pantalà flotant en l'embassament de Sitjar per a consolidar-lo com a recurs turístic de primer nivell per a la ciutat

La instal·lació del pantalà permet la pràctica d'esports d'aventura aquàtics

General 19 de octubre de 2020 REDACCIÓ
Pantalán_onda_2_forCrop
Pantalà flotant en l'embassament del Sitjar. Castellón plaza

Les obres del pantalà flotant a l'embassament del Sitjar continuen a bon ritme i aquesta setmana ja s'ha instal·lat la plataforma flotant que permetrà tant la pràctica d'esports aquàtics com la suma de  noves experiències turístiques a la ciutat. El pressupost total de l'actuació és de 90.145 euros i l'empresa adjudicatària que s'encarrega de l'obra és Pavasal S.L.

L'execució d'aquesta plataforma i altres millores que proposa l'empresa permetran la pràctica d'esports d'aventura en aquest paratge natural, consolidant-se com a recurs turístic de primer nivell per a la ciutat d’Onda, així ho ha comentat l'alcaldessa de la localitat, Carmina Ballester qui, al costat del regidor d'Esports, José Vicente Iserte, han supervisat les obres aquesta setmana. «Amb aquesta infraestructura Onda farà un pas més com a ciutat saludable i de l'esport, ampliant la nostra oferta també a activitats aquàtiques a l'aire lliure. Onda es consolida com a paradís per a l'esportista i un focus d'atracció d'esdeveniments esportius que generen riquesa a la ciutat», destacava l'alcaldessa. 

La infraestructura es completa amb una esplanada fixa per a la neteja i desinfecció d'embarcacions i un magatzem per a les mateixes amb condícia. A més, el pantalà serà accessible per a usuaris amb mobilitat reduïda. Així mateix, l'embarcador comptarà amb totes les mesures de seguretat pertinents, entre elles boies flotants col·locades a la distància de seguretat establida que delimitaran l'espai per a la pràctica esportiva.

Millores a l'embassament

D'altra banda, entre les millores incorporades que va a fer l'empresa destaca un hidrolimpiador per a rentada amb aigua a pressió o un extintor a foc per a preservar la seguretat dels usuaris.

Quant a les mesures de condicionament de l'espai natural es contemplen la neteja de talús mitjançant desarbustado i rebuig del terreny, així com la retirada d'enderroc i pedres, la poda d'arbustos i destoconado.

Te puede interesar
Lo más visto