Un aula d'infantil de Castelló i altra de Morella confinades per casos positius de Covid-19

Els positius han aparegut en el col·legi Grans i Menuts de Castelló i en la Escola Infantil de Morella

Sanitat 19 de octubre de 2020 REDACCIÓ
DSC_1999cop
Escola infantil de Morella. Ajuntament de Morella

Dues aules d'educació infantil a la província de Castelló han sigut confinades avui dilluns per l'aparició de casos positius de Covid-19. Els positius han aparegut en el col·legi Grans i Menuts de Castelló i en la Escola Infantil de Morella, que han instat als pares de dos de les seues aules a recollir als alumnes per a posar-los en quarantena.

Quant al positiu detectat en Morella, l'afectat és un mestre, que aquest mateix dilluns avisava al centre que havia donat positiu en un test PCR al qual es va sotmetre el diumenge. Els alumnes de l'aula afectada, que s’encontraven en el centre en el moment en què va ser notificat el positiu a l'adreça, es van veure obligats a tornar als seus domicilis, alhora que s'avisava als pares que encara no havien portat als seus fills i filles a la guarderia que desistiren de fer-ho. El grup haurà de guardar 10 dies de quarantena.

El cas del col·legi Grans i Menuts de Castelló afecta a una classe d'Infantil de 5 anys. La direcció del centre ha informat aquest matí als progenitors de l'aparició d'un positiu entre el seu alumnat, per la qual cosa s'ha tancat la classe afectada i els xiquets i xiquetes hauran de guardar un confinament de 10 dies abans de tornar a les aules.

En la nota remesa als pares i mares de la classe afectada, el col·legi informa de «un cas confirmat de covid» i que «en contacte amb l'autoritats sanitàries» aquestes els han comunicat que el grup afectat haurà de guardar 10 dies de quarantena. La nota arribava als progenitors a primera hora del matí, instant a recollir als xiquets amb urgència del centre i, encara que sense alarmismes, «extremar les precaucions».

Dades de la conselleria d’Educació 

Aquest dilluns la Conselleria d'Educació ha fet balanç de la sisena setmana del curs, del 13 al 17 d'octubre, destacant que dels quasi 47.000 grups que tenen els col·legis i els instituts valencians sostinguts amb fons públics, el 99,4 % ha seguit les classes presencials sense que s'haja presentat cap incidència. Per tant, dels 1.845 centres educatius que conformen el sistema educatiu valencià han finalitzat la sisena setmana del curs sense cap aula, parcial o totalment confinada, el 88,8 %.

Te puede interesar
Lo más visto