Castelló notifica 60 denuncies per botellons en els últims deu dies

CSIF exigeix un major número de professionals i una millor organització per a atallar aquests delictes

General 20 de octubre de 2020 Redacció
15729424993192

La Policia Local de Castelló ha obert en els últims 10 dies prop de 60 expedients sancionadors per trobades a espais públics per tal de consumir begudes alcohòliques. Aquest augment de delictes ha posat en alerta a la policia, que juntament amb la Regidoria de Seguretat Pública i Emergències, estan reforçant la vigilància en certes zones de la capital de la plana per controlar aquests actes en la via pública.

Llocs com la Ciutat del Transport s'estan convertint en punts de reunió de joves que, davant la situació del tancament de l'oci nocturn a causa de les mesures anti-covid, opten per dur a terme concentracions nocturnes per a beure o fer lo propi reunint-se en habitatges particulars.

Concretament, durant el pont del 9 d'Octubre es van posar 39 denúncies, i entre el dijous 15 i el diumenge 18 es van imposar altres 20. Sumat a això, en aquells llocs on es practica el botelló s'han alçat 16 actes per no portar la màscara obligatòria o incomplir la normativa que restringeix el número permès de persones en una reunió.

En aquest sentit, el regidor de Seguretat Pública de Castelló, David Donate, ha assenyalat la importància de complir amb la normativa anti-covid i que per a això reforçaran la vigilància per a contindre aquestes accions: "En aquest context d'emergència sanitària, cal tindre en compte la importància d'extremar la precaució i evitar concentracions de persones sense complir les mesures de seguretat davant la COVID-19. Per això, en les últimes setmanes s'ha incrementat la vigilància i s'estan imposant denúncies no sols per beure al carrer, sinó per no complir amb les obligades i necessàries mesures de seguretat per a evitar la propagació del virus". 

Davant l'augment d'aquests delictes, la Central Sindical Independència i Funcionaris (CSIF), a traves d'un comunicat ha denunciat al cos de policia i al propi Donate la necessitat d'un major nombre de professionals i una "millor organització interna" *proposant la realització d'un servei de prevenció i sanció del botelló . 

"Els joves continuen eixint igual malgrat la pandèmia i això es tradueix en una agudització dels botellons i festes a casa. Sense anar més lluny, el divendres acudim a una concentració d'unes 150 persones en la plaça Mar Mediterrània i ens presentem tres patrulles. Davant tanta gent, que fas? Necessitem que hi haja més efectius el cap de setmana, perquè amb els quals hi ha no podem atallar aquesta situació", asseguren des del CSIF, els responsables del qual adverteixen que la problemàtica pot anar a més en les pròximes setmanes si no es prenen mesures.

Te puede interesar
Lo más visto