Entra en vigor la pròrroga de restriccions en la Comunitat per fer front a la COVID-19

Les mesures, entre les quals destaca l'ampliació de l'oci nocturn i la priorització del consum en taula a bars, estarà vigent 21 dies més

Sanitat 20 de octubre de 2020 Redacció
camarero-en-la-placa-de-la-font-de-tarragona

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat l'ordre de la Conselleria de Sanitat que decreta prorrogar les mesures de prevenció enfront la COVID-19 establides per a tota Espanya en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. La normativa s'estendrà a partir de les 00 hores d'aquest dimarts 20 d'octubre i estarà vigent 21 dies més.

Entre les restriccions d'aquesta nova ordre destaca l'ampliació de l'oci nocturn i i la priorització del consum en taula a bars i restaurants amb un màxim de 10 persones, encara que l'atenció en barra es permitirà fins a un màxim de 4 clients en zones que estiguen ben delimitades i garantisquen la distància de seguretat de 1,5 metres.

D'acord amb la normativa, els establiments d'hostaleria i restauració hauran de tancar abans de la una del matí, sense permetre accés de nous clients a partir de les 00 hores. A més, a partir de mitjanit el consum en l'exterior es realitzarà exclusivament en l'espai delimitat i autoritzat per a les terrasses, amb els clients asseguts i respectant l'aforament.

La pròrroga s'ha executat basant-se en l'últim informe epidemiològic i el de la direcció general de Salut Pública, en els quals "es continua apreciant l'impacte de les mesures adoptades sobre el nombre de casos nous, però continua sense observar-se un franc descens i el nombre de defuncions es manté".

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, a apuntat que a pesar de que la prorroga és de 21 dies, l'oci nocturn romandrà tancat en la Comunitat Valenciana encara que millore la situació epidemiològica i solament es reprendrà quan el Sistema Nacional de Salut acorde alçar aquesta restricció. "No podrà obrir fins que tota Espanya estiga bé", va advertir la setmana passada la consellera.

Les noves restriccions també al·ludeixen a la necessitat de realitzar proves PCR en centres sociosanitaris, tant a visites, treballadors i residents, especialment aquells que siguen de risc. En els esdeveniments esportius de més de 400 persones es recomana seguir els protocols del Consell Superior d'Esports.

Altres actuacions són la realització de garbellats PCR en grups específics de població, el control del consum d'alcohol no autoritzat en la via pública i la limitació del consum de tabac i similars al carrer o en espais a l'aire lliure quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal.

Te puede interesar
Lo más visto