Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Ajuntament de Castelló triplicarà el nombre d'ecoparcs al novembre

El servei passarà d’estar obert 24 hores a la setmana per a estar-ho 72 hores.

General 20 de octubre de 2020 Redacció
201020 Garcia Ecoparc Mòbil Majaleria

L’Ajuntament de Castelló ha confirmat l’ampliació del servei dels serveis de l’ecoparc mòbil, una mesura que permetrà triplicar la presència als carrers de la ciutat dels vehicles de recollida selectiva. Amb un nou horari de vesprada i més punt de recollida, el nou servei s’activarà el pròxim 2 de novembre.

El regidor de Reciclatge i Neteja, Ignasi Garcia, ha posat l’accent en la importància d’«acostar a la ciutadania el servei de l’ecoparc i fer-ho amb la informació adequada per a que aprofiten al màxim aquest servei públic». «Volem combatre l’abandonament irregular de residus en la via pública i per això apostem per facilitar al màxim l’accés als ecoparcs amb aquest nou servei mòbil», ha explicat Garcia, qui també ha recordat que als punts nets hi haurà personal especialitzat per tal d'assessorar la ciutadania i garantir un ús correcte de cada contenidor.


Així, el servei gestionat per l’àrea de Reciclatge i Neteja passarà d’estar obert 24 hores a la setmana per a estar-ho 72 hores. El nou horari serà de matí de 7.15 hores a 13.15 hores per al camió de l’ecoparc, mentre que el contenidor multiusos funciarà de 7.15 a les 14.15 hores. De vesprada, estaran operatius de 14.15 hores  a 20.15 hores, en ambdós casos.

Pel que fa a les ubicacions, dilluns de matí els punts nets estaran al Camí Caminàs, carrer Botànic Cavanilles i el Passeig de la Universitat i de vesprada se situaran al carrer Riu Sella a l’alçada del Palau de la Festa i a la plaça Herrero Teixidor. Dimarts dematí, el veïnat els trobarà al carrer de l’Illa i a l’Avinguda Chatelerault a l’alçada del carrer Mª Teresa González Justo. De vesprada, l’ecoparc visitarà els carrer Mestre Ripollés, Clara Campoamor i l’Illa.

L’ecoparc mòbil se situarà al carrer Pintor Carbó i la plaça d’Espanya cada dimecres de matí, mentre que de vesprada estarà a la plaça Santa Clara i, novament, al carrer Pintor Carbó. Dijous, el recorregut començarà a l’avinguda Caputxins i el carrer Guardamar i de vesprada es traslladarà als carrers Onda, Rio Navia i Guardamar.


Divendres, el punt de recollida estarà de matí a la tinença d’alcaldia del Grau del passeig Buenavista i al carrer Hosca amb l’avinguda Benicàssim, on també hi haurà servei de vesprada, a banda del punt que se situarà a la plaça de La Llibertat. Finalment, els punts nets estaran disponibles en dissabtes alterns a les seus dels col·lectius veïnals de la Marjaleria i el Grup de Sant Agustí i també a l’Avinguda del Rei Jaume, en horari de matí. De vesprada, l’ecoparc mòbil estarà a les places de Les Comunicacions i Illes Columbretes .

Cal recordar que en setembre es va instal·lar un nou punt de recollida mòbil amb 10 rutes. Compta amb 180 litres de capacitat per a oli vegetal (de cuina) i mineral (de motor). A més a més, disposa de dipòsits específics per a tubs de neó i bateries d’automòbils. Els usuaris podran també dipositar bombetes, piles, tòners d’impressora, mòbils, ordinadors portàtils, càpsules de café, radiografies, cintes de vídeo, DVD, termòmetres, etc.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter